עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה אפויה בציפוי קראמבל אגסים

השילוב בין בצק פריך, גבינה רכה ואגסים מבושמי תבלינים הם בעצם כל מה שצריך עכשיו, וגם בכלל

דרגת קושי: קל
קראמבל
מוטי מילרוד
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבסיס העוגה (בצק פריך):

100 גרם סוכר (1/2 כוס)

200 גרם חמאה

300 גרם קמח (2 כוסות)

1 ביצה

1 טיפה תמצית וניל

1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

להעוגה (תערובת הגבינה):

135 גרם סוכר (2/3 כוס)

40 גרם קמח תפוחי אדמה (1/3 כוס)

400 גרם גבינה לבנה 9%

300 גרם שמנת חמוצה

2 ביצים

2 טיפות תמצית וניל

לציפוי האגסים:

6 -7 אגסים קטנים

2 מקלות קינמון

גרגרים מ-1 מקל וניל

1/4 לימון

250 גרם סוכר

2 ו-1/2 כוסות מים

לקראמבל:

80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

80 גרם סוכר (1/2 כוס פחות 1 כף)

80 גרם שקדים מולבנים טחונים (1 כוס)

140 גרם קמח (1 כוס)

1/2 כפית קינמון

לשמנת החמוצה:

300 גרם שמנת חמוצה

30 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה

הכנת ציפוי האגסים:

מקלפים את האגסים, חוצים ומוציאים בעזרת כפית את הליבה. מכניסים את כל שאר המרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים ומבשלים כ-3 דקות. מצננים ומכניסים למקרר למשך לילה. מסננים את הנוזל, פורסים בצורת מניפה ומניחים בצד.

הכנת ציפוי הקראמבל:

מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת פרורי בצק. מפזרים על תבנית ואופים כ- 20 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים ומניחים בצד.

הכנת ציפוי השמנת החמוצה:

טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד.

הכנת בסיס העוגה – (בצק פריך):

מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.

מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית. אופים כ-15 דקות בחום של 170 מעלות (כשהתנור חומם מראש). מוציאים ומצננים.

הכנת העוגה (תערובת הגבינה):

מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי. מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה. חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים למשך 20 דקות בחום של 200 מעלות (כשהתנור חומם מראש), מנמיכים ל-170 מעלות, אופים למשך 20 דקות נוספות ומוציאים.

מצננים כ-10 דקות ומורחים שכבה דקה של צפוי השמנת החמוצה.

מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת.

מוציאים, מניחים מעל את האגסים, ביניהם מפזרים את פרורי הקראמבל ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות