קינוח קל ומרשים: קרם ברולה בכוסות
קינוח כוסות קרמי עם קולי תות ותותים טריים שיאגד יחד את חובבי הפירות ומעריצי הקרם בשולחן חג אחד
רכיבים
- 4 מיכלים שמנת מתוקה
- 140 גרם סוכר
- מקל וניל חצוי ל-2
- 8 חלמונים
לקולי תות:
- 200 גרם תות טחון
- 40 גרם סוכר אינוורטי (לקנות בחנויות המתמחות באפייה)
- 20 גרם סוכר
- 5 גרם פקטין
להגשה:
- תותים טריים
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-140 מעלות.
חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגרים.
מחממים שמנת עם מחצית מכמות הסוכר הלבן וגרגרי מקל הווניל, עד שהיא מגיעה לסף רתיחה ולא יותר.
בקערה נפרדת מערבבים במטרפה את החלמונים עם מחצית הנותרת של הסוכר לבן.
יוצקים את השמנת בזילוף עדין ואיטי אל החלמונים תוך כדי ערבוב, מסננים את התערובת ויוצקים לכלים.
מניחים את כל הכוסות בתבנית גדולה, מכניסים לתוך התנור ושופכים לתבנית הגדולה מים רותחים עד לחצי הגובה של הכלים.
אופים כ-40 דקות ומקררים לילה, לייצוב (מכסים את הכלי). אל חשש, הם מתייצבים בקירור
הכנת הקולי:
מחממים את כל החומרים לסף רתיחה, מקררים ל-35 מעלות ויוצקים על קרם הברולה.
מקררים עד להתייצבות ומסדרים מעל תותים טריים
קרן קדוש
שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי