עוגת גבינה שוקולדית על בסיס בראוניז - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת גבינה שוקולדית על בסיס בראוניז

העוגה שמוכיחה סופית כי השילוב בין עוגת גבינה ושוקולד הוא ראוי, לגיטימי ואף כדאי. כי אין כמו לערבב שמחה בשמחה

8 מנות דרגת קושי: קל
עוגת גבינה על בסיס בראוניז
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבסיס הבראוניז:

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

כוס וחצי סוכר

3 ביצים

3/4 כוס קמח

כף גדושה של קקאו

לעוגת הגבינה והפצפוצים:

500 גרם גבינת שמנת 30%

250 גרם גבינה לבנה 5%

2 גביעי שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 חבילה פודינג וניל עם פצפוצי שוקולד (אם לא מצאתם כזה, אפשר פשוט להוסיף לפודינג 50 גרם פצפוצי שוקולד)

לציפוי (לא חובה):

2 חפיסת שוקולד מריר

מיכל שמנת מתוקה  

לקישוט: שוקולד מגורר

*תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה

הכנת בסיס הבראוניז:

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים היטב. טורפים פנימה קמח וקקאו עד לקבלת תערובת אחידה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות בלבד עד להתייצבות.

מוציאים מהתנור, מצננים ובינתיים מכינים את תערובת הגבינה.

הכנת תערובת הגבינה:

מחממים תנור ל-140 מעלות ושמים בתחתית תבנית עם מים רותחים כדי שהעוגה לא תתייבש באפייה.

מערבבים את הגבינות עם שמנת חמוצה, סוכר וביצים. מוסיפים פודינג וניל, פצפוצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרכיבים ואופים: מוזגים את תערובת הגבינה בעדינות מעל שכבת הבראוניז. אופים כשעה ורבע, עד ששכבת הגבינה יציבה כמעט לגמרי (עדיין מעט רוטטת במרכזה). מצננים ומעבירים למקרר ל-24 שעות. 

אם רוצים ציפוי שוקולד: ממיסים שתי חפיסות שוקולד מריר עם מיכל שמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרו. מצננים מעט, יוצקים מעל העוגה, מצננים עוד כשעה לפחות ומגישים. 

אפשר לקשט, עם ציפוי או ללא, בשוקולד מגורר מעל. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות