עוגת מוס גבינה וקדאיף - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת מוס גבינה וקדאיף

אם עוגת גבינה וכנאפה היו עושות אהבה עם שוקולד לבן ברקע, זו בוודאי הייתה התוצאה

8 מנות דרגת קושי: בינוני
עוגת מוס גבינה וקדאיף
Getty Images IL
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

לסירופ סוכר:

400 גרם (2 כוסות) סוכר

240 מ”ל (1 כוס) מים

כמה טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)

לבסיסי הקדאיף:

1/2 ק”ג שערות קדאיף

200 גרם חמאה מומסת

3-2 טיפות מי זהר 

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

למוס הגבינה והשוקולד הלבן:

120 מ”ל (1/2 כוס) חלב חם

200 גרם שוקולד לבן קצוץ

25 גרם חמאה

1 שקית (14 גרם) ג’לטין מרוכך ב-60 מ”ל (1/4 כוס) מים

2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% שומן

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

הכנת הסירופ (כדאי מראש):

מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים מי זהר ומקררים היטב.

הכנת בסיסי הקדאיף:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים קדאיף עם חמאה מומסת ומי זהר. מפרידים לשערות בעזרת האצבעות. מוסיפים סוכר ומערבבים קלות.

מחלקים את תערובת הקדאיף בין שתי תבניות בקוטר 24 ס”מ ואופים כ-15 דקות עד להזהבה. יוצקים מיד את הסירופ הקר ומצננים.

הכנת מוס הגבינה והשוקולד:

מחממים חלב, שוקולד וחמאה על ביין מארי או במיקרוגל וממיסים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ג’לטין מרוכך, מערבבים ומקררים מעט. מערבבים גבינה וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב. 

מקציפים שמנת לקצפת יציבה, ומקפלים לתוך תערובת הגבינה והשוקולד הלבן.

הרכבת העוגה:

יוצקים את תערובת הגבינה על אחד מבסיסי הקדאיף (מומלץ לרפד את שולי התבנית בשקף) ומקפיאים חצי שעה להתייצבות.

מניחים את הבסיס השני מעל הגבינה או מפוררים אותו לפירורים גסים ומניחים בצורה אחידה, כך שיהיה נוח לחתוך את העוגה.

מקררים כ-4 שעות או עד שהקרם יציב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות