עוגת ריקוטה ותאנים צלויות - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגת ריקוטה ותאנים צלויות

טארט עונתי חמצמץ ומתוק שאפשר לשבץ בו פירות שונים לפי חילופי העונות (או לוותר על הפירות ולהגיש אותו נקי כפי שהוא)

8 מנות דרגת קושי: קל
טארט ריקוטה ותאנים
Frank Chang / Shutterstock.com
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לבצק:

60 גרם סוכר

120 גרם חמאה רכה

180 גרם קמח מנופה

1 גרידה מלימון אחד

1 חלמון ביצה

למלית:

500 גרם גבינת ריקוטה

1 מיכל שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

3 ביצים 

גרידה מלימון אחד

50 גרם צנוברים קלויים

לתאנים (אופציונלי):

20 תאנים, חצויות

2 כפות סוכר דמררה

הוראות הכנה

הכנת הבצק: בקערת מיקסר שמים חמאה רכה וסוכר, מערבבים עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים חלמון וגרידת לימון, מערבבים למסה חלקה ומוסיפים את הקמח לערבוב קצר מאוד. עוטפים בניילון ומקררים שעתיים. 

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. 

מרדדים על תבנית פאי מתפרקת, מחוררים את הבצק, מקררים 30 דקות, אופים 12 דקות ב-180 מעלות ומקררים.

הכנת המלית: מערבבים בכלי אחד גבינה, שמנת, סוכר וחמאה רכה, מוסיפים ביצים אחת אחת, צנוברים וגרידת לימון, יוצקים על הקלתית ואופים 30 דקות ב-160 מעלות ומצננים על רשת.

התאנים: אפשר להגיש חם או קר. מניחים 20 תאנים חציות בתבנית אפיה עם מעט חמאה, מפזרים שתי כפות סוכר דמררה וצולים כ-20 דקות ב-250 מעלות.

מניחים את התאנים על העוגה יחד עם נוזלי הצלייה ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות