לחם גבינות: לתלוש ולאכול - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחם גבינות: לתלוש ולאכול

למה להניח גבינה על הלחם, אם אפשר להניח אותה ממש בתוכו? וכן, זה טעים כמו שזה נשמע

דרגת קושי: קל
לחם גבינות
יפית בשבקין

אצלנו בבית אי אפשר בלי לחם, שהוא המאכל הבסיסי ביותר מאז ומעולם. המיוחד במנה הזו, הוא שלא צריך לפרוס את הלחם עם סכין, אלא כל אחד "תולש" את החתיכה הרצויה בלי גינוני נימוס. יש מי שקורא לו לחם קופים או לחם תלוש אותי, כך או אחרת - קיימים המון מתכונים וסגנונות ללחם הזה, אבל הבסיס לכולם הוא זהה: לחם אוורירי, נעים וטעים. אני אוהבת את השילוב של הפסטו עם הגבינות והצנוברים, בעיניי שילוב מנצח. גם ממרח עגבניות מיובשות יתאים מאוד.

גל אלקיים פרנג'י היא קונדיטורית בעלת הסטודיו My Cakes במושב גבע כרמל

 

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

500 גרם קמח

30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
80 גרם סוכר
180 גרם חלב
60 גרם חמאה מומסת 
2 ביצים
1 כף שטוחה מלח
ביצה להברשה

למלית:

ממרח פסטו/ עגבניות מיובשות

צנוברים

גבינת פרמזן

גבינה מוצרלה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקציפים קלות במיקסר חלב ,ביצים וחמאה. מוסיפים סוכר, שמרים וקמח מנופה ולשים עם וו גיטרה כ-8 דקות על מהירות בינונית. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.

מעבירים לקערה ומכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

מעבירים למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה בעובי 5-7 מ"מ.

מורחים בממרח הפסטו או עגבניות מיובשות, מוסיפים גבינות שאוהבים בכמות הרצויה, צנוברים וחותכים למלבנים באורך 5 ס"מ.

משמנים תבנית אפייה ומתחילים לסדר את המלבנים בתבנית את המלבן הראשון מצמידים לדופן התבנית כשהצד עם הגבינות פונה אלינו וכך ממשיכים הלאה עד המלבן האחרון, שהוא בעצם סוגר את המאפה מברישים בביצה ואופים כ-20 דקות עד להשחמה. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות