קינוח לשבועות בכוסות: מוס גבינה עם קרם לימון ותותים - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מוס גבינה עם קרם לימון ותותים

שבועות הוא הזמנה להתפרע עם קינוח מתוק-חמוץ כה מרענן שזה מושלם

8 כוסות בינוניות דרגת קושי: קל
מוס גבינה עם קרם לימון ותותים
יפית בשבקין

למי שרוצה להרשים את האורחים בקינוח שהוא גם טעים וגם יפה לעין, מוס בכוס בהחלט יכול לעשות את העבודה. קינוחי כוסות הם מרשימים, מושקעים ויפים. נו, מה רע בשכבות של טעמים שמתחברים יחד בביס אחד?

בחרתי בקינוח הזה לשלב טעם מתקתק ממוס גבינה עם חמיצות של קרם לימון ותותים. שילוב טעמים מיוחד של חמוץ ומתוק. מעבר לכך שהמוס הזה טעים, הוא גם נורא יפה לעין. המתכון קל יחסית להכנה ובפחות מ-20 דקות הכנה מתקבל קינוח שיגרוף המון מחמאות.

גל אלקיים פרנג'י היא קונדיטורית בעלת הסטודיו My Cakes במושב גבע כרמל

 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

למוס גבינה:

1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 כף אינסטנט פודינג
250 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
80 גרם סוכר
גרידת לימון

לקרם לימון:

3 ביצים גדולות
120 גרם סוכר
75 מ"ל מיץ לימון 
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
תותים חתוכים

הוראות הכנה

קרם לימון:

מקציפים במיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת קציפה אוורירית.

בסיר קטן מביאים לרתיחה מיץ לימון.

כשהמיץ רותח, מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל קציפת הביצים תוך כדי הקצפה מהירה להשוואת טמפרטורות.

מעבירים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה נמרצת כשלוש דקות עד לקבלת קרם סמיך. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה מערבבים עד קבלת קרם חלק, מסננים ומניחים לצינון.

מוס גבינה:

מקציפים שמנת עם כף פודינג לקצפת יציבה.

בקערה נפרדת טורפים גבינה סוכר וגרידת לימון.

מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת הגבינה עד קבלת מוס חלק.

מסדרים תותים בדפנות הכוסות וממלאים שליש כוס במוס הגבינה ומעל מוסיפים את קרם הלימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות