עוגת גבינה אפויה קלאסית: מתכון - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גבוהה ואוורירית: עוגת גבינה אפויה קלאסית

כולם מאוהבים בה אך פוחדים ממנה כמו מאש. הנה מתכון קל, אמין ובטוח ליצירת עוגת גבינה פשוט מושלמת

תבנית בקוטר 20 דרגת קושי: בינוני
עוגת גבינה קלאסית
יפית בשבקין

עוגת גבינה היא ללא ספק ה-כוכבת של שבועות, אבל לטעמי כיף לאכול אותה גם באמצע הקיץ ובכלל. יש דרכים רבות להכין עוגות גבינה ומתכונים רבים ומגוונים, אבל אני אוהבת את העוגה הקלאסית, כמו שהיא גבוהה, אוורירית וללא תוספות. טעמה נימוח בפה ומרקמה רך כענן. רבים "מפחדים" ממנה שלא תיפול או תיסדק. עוגות אלו דורשות עבודה מדויקת. אם עובדים  לפי ההוראות, מתקבלת עוגה לבנה גבוהה וטעימה וממש אין ממה לפחד.

גל אלקיים פרנג'י היא קונדיטורית בעלת הסטודיו My Cakes במושב גבע כרמל

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

תבנית בקוטר 20

לתחתית בצק: 

1 כוס קמח

100 גרם חמאה קרה

1/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות חלב

לעוגה:

8 ביצים

1 קילו גבינה לבנה 5 אחוז

2 גביעי שמנת חמוצה (200 מ"ל כל אחד)

1 כוס סוכר

חצי כוס קמח

2/3 כוס קורנפלור

80 גרם פודינג וניל

כוס חלב

70 גרם חמאה מומסת 

מעט גרידת לימון

הוראות הכנה

הכנת התחתית:

במעבד מזון מערבבים את כל חומרי התחתית עד קבלת בצק פירורי. מהדקים בשכבה אחידה בתבנית ומחוררים עם מזלג את הבצק.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את התחתית כ-15 דקות.

הכנת מלית הגבינה:

מחממים תנור ל-240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים על מנת ליצור אדים. 

מפרידים ביצים ובמיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף רך.

בקערה נפרדת טורפים חלמונים, חצי כוס סוכר, גבינות (לסנן נוזלים לפני), קמח מנופה וקורנפלור, פודינג וניל וטורפים היטב לתערובת חלקה וללא גושים. מוסיפים חלב, חמאה מומסת וגרידת הלימון.

מקפלים את תערובת הגבינה לקצף הביצים עד לקבלת תערובת אוורירית וחלקה ויוצקים לתבנית על התחתית שאפינו קודם.

אופים כ-15 דקות בחום גבוה עד קבלת קרום שחום, מוציאים את התבנית ומנמיכים את החום ל-160 מעלות.

בינתיים מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים את שולי העוגה מהתבנית כדי לאפשר לה להתרומם. עוטפים את דפנות העוגה בנייר כסף על מנת שיישארו בצבע לבן ומחזירים לתנור לעוד כשעה וחצי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות