מאפה פילו וכרישה - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה פילו וכרישה

בשבלול או כפאי - מאפה שכולו בצק פילו מתפצפץ בפה עם גבינה בולגרית או פטה במליחות עדינה עם כרישה מתקתקה. התוצאה? תענוג צרוף

דרגת קושי: בינוני
מאפה פילו וכרישה

כשחיים בארץ זרה הילדה לא חוזרת מהגן עם ציורים של טנא וביכורים, ולא מזמזמת "סלינו על כתפינו". על מנת שתדע מה עומד מאחורי חג שבועות, אני בוחרת לספר לה. כשחיים בארץ זרה אין פרסומות ל"מיקס עוגת גבינה" בלופ בטלויזיה, והמאפיות לא מזכירות את בואו של החג שפותח את הקיץ.

כך יוצא, שלפני שבועות הבית מלא בשיבולים, ציורים של ביכורים וברקע מזמורי חג באדיבות יוטיוב. מאפה הפילו הנהדר הזה הולך להיות על שולחן החג שלי, ובקלות יכול גם להיות החבר הכי טוב שלכם.

מיכל שמיר היא בעלת הבלוג: מיכל אופה עוגה

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 חבילת עלי פילו, מופשרים במקרר למשך הלילה (בפועל, משתמשים בכ-10 עלים)

למילוי:

כ- 1/2 קילו כרישה (רק החלק הלבן, לכן כ-7 כרישות קטנות)

1 בצל גדול מאד או 2 בצלים בינוניים
2 כפות שמן זית (לאידוי הבצלים)
250 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית (5 אחוזי שומן ומעלה)
כ- 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
2 ביצים (גודל L)
50-80 גרם חמאה מומסת או 1/4-1/3 כוס שמן זית (להרכבת המאפה)

הוראות הכנה

קוטמים לכרישה את החלק הירוק הכהה ואת השפיץ. חותכים את הכרישה לאורכה, שוטפים ומוודאים שהיא לא מלאה בחול. קוצצים את הכרישה דק, קוצצים גם את הבצל לקוביות קטנות.

מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את הכרישה הקצוצה והבצל הקצוץ ומאדים במחבת על להבה בינונית. המטרה היא לא לטגן את הבצלים ולהשחים אותם, אלא לרכך אותם ולאדות אותם עד שיהיו מתקתקים ויאבדו את הבצליות החריפה. לתוצאה זו מגיעים על ידי ערבוב מתמיד.

מערבבים במשך 5 דקות, לאחר מכן מכסים את המחבת וממשיכים לאדות את הכרישה והבצל עוד כ- 5 דקות נוספות. במהלך ה-5 דקות הנוספות מערבבים מדי פעם.

נותנים לכרישה ולבצל להצטנן לטמפרטורת החדר (כ-20 דקות לפחות).

מגררים גבינת פטה / בולגרית. לחילופין, אפשר לפורר בידיים.

מאפה כרישה

לאחר שהכרישה והבצל הצטננו, מוסיפים את הגבינה המגוררת, פלפל שחור וביצים. מערבבים היטב.

מכסים את עלי הפילו המופשרים על משטח עבודה ומכסים במגבת מטבח לחה בכל זמן העבודה.

הרכבת המאפה:

מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות.

מורחים את התבנית בחמאה מומסת או שמן זית.

אם אין לכם מברשת, אפשר לעשות זאת עם הידיים או עם נייר מגבת.

מתחילים להניח את עלי הפילו. מניחים עלה פילו ראשון על גבי התבנית המשומנת, מורחים עליו עוד שמן זית או חמאה מומסת, ומעל בשתי וערב עוד שכבה של פילו.

חוזרים על התהליך עד שיש 4-5 עלי פילו אחד על השני. אפשר גם יותר.

יוצקים את המילוי על עלי הפילו ומשטחים היטב.

"מקפלים״ את עלי הפילו שנותרו מחוץ לתבנית למרכז התבנית.

מאפה כרישה

מורחים את השכבה העליונה של הבצק בשמן זית / חמאה מומסת.

בעזרת סכין חדה, "מסמנים" את המאפה, מחלקים את המאפה ל- 8 חלקים (לא חייבים, אבל זה יקל על החיתוך ברגע שהוא יצא מהתנור).

מכניסים לתנור למשך 10-15 דקות או עד להזהבה קלה של המאפה. 

מאפה כרישה

בתום 10-15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 30-40 דקות – עד שהמאפה זהוב ושחום לגמרי (אך לא שרוף).

במקום פאי אפשר גם להכין שבלול:

מורחים תבנית עגולה (בקוטר 20-24 ס"מ) בשמן זית / חמאה מומסת.

מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מורחים אותו בשמן זית / חמאה מומסת ומניחים מעליו עלה פילו נוסף, מורחים גם את עלה הפילו הנוסף בחמאה מומסת / שמן זית.

מעל מלבני הפילו, מניחים תלוליות קטנות של המילוי במרווחים של 2-3 ס"מ. לא מומלץ לשים הרבה מילוי, כיוון שהשבלול עלול להתפוצץ במהלך האפייה.

מגלגלים את מלבן הבצק לנחש/ צינור.

מורחים את הנחש בחמאה מומסת / שמן זית ומגלגלים לשבלול קטן. לא נורא אם עלי הפילו נקרעים מעט.

מאפה כרישה

מניחים בתבנית המשומנת. 

חוזרים על התהליך עם שני עלי פילו נוספים, ומצמידים את הנחש לשבלול הקיים בתבנית, על מנת "להרחיב" את הקוטר וחוזר חלילה, עד שיש לנו שבלול בכל התבנית.

מורחים את השבלול בשמן זית / חמאה מומסת ומכניסים לתנור חם (220 מעלות) ל-10-15 דקות, עד להזהבה קלה, לאחר מכן ממשיכים באפייה בחום בינוני (180 מעלות) למשך 30-35 דקות, עד שהמאפה שחום וזהוב.

מאפה כרישה
מאפה כרישה

טיפים

כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים לעבוד:

הפשרת עלי הפילו: אך ורק במקרר. אל תתפתו להפשיר אותם בחוץ, או השם ישמור במיקרוגל, הם יהפכו לעיסה. יום או לילה לפני ההכנה שמים את חבילת עלי הפילו במקרר. לאחר כמה שעות של הפשרה איטית, הם יהיו מוכנים לשימוש.

עבודה עם עלי פילו: מכיוון שבצק פילו עשוי מקמח ומים בלבד, הוא נוטה להתייבש מאד מהר. אני ממליצה לפרוס את עלי הפילו המופשרים על משטח עבודה, ומעל להניח מגבת מטבח לחה מעט, מה שישמור על עלי הפילו גמישים לעבודה.

טבעונים? אין בעיה. המירו את החמאה בשמן זית, ואל תכניסו גבינת פטה ו/או ביצים למתכון. להגדלת נפח המלית, אפשר להוסיף עוד בצל, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ ובצל ירוק קצוץ. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות