לא רק בשבועות: עוגת גבינה אפויה בטעם של פעם - מתכונים לשבועות - מתכונים לשבועות 2019

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

לא רק בשבועות: עוגת גבינה אפויה בטעם של פעם

העוגה הזו היא עוגה ביתית במובן החיובי ביותר של המילה. שילוב של גבינה אפויה ושמנת חמוצה, מרכיבים זמינים, מראה פשוט וטעם נוסטלגי, לפעמים זה כל מה שצריך. מתכון של מאיה כהן, קונדיטורית קפה ליזלוטה

דרגת קושי: קל
עוגת גבינה אפויה ליזלוטה
מגד גוזני

זו העוגה האהובה על אמא שלי ואני מכינה אותה לאו דווקא בשבועות. יש לה ציפוי שמנת חמוצה נדיב במיוחד, גם כי זה החלק הכי טעים וגם כי זו דרך מצוינת להסתיר בקעים שנוצרו באפייה. אין בעוגה קמח, וממש אין בו צורך. כדאי להכין את העוגה יום לפני ההגשה, היא טעימה יותר אחרי התייצבות ארוכה במקרר. מאחר ואין לעוגה תחתית בצק, קשה להעביר אותה לכלי הגשה. אני מעבירה אותה לצלחת ההגשה עם התחתית הקפיצית של התבנית.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 ביצים בגודל L

1 כפית מחית וניל

750 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת שמנת 30%

200 גרם שמנת חמוצה

80 גרם קורנפלור

250 גרם סוכר

קורט מלח

לציפוי:

700 גרם שמנת חמוצה (כן, זו לא טעות, הקרם הוא החלק הכי טעים)

50 גרם אבקת סוכר

תבנית קפיצית עגולה קוטר 24

הוראות הכנה

מפרידים את החלבונים מהחלמונים ומביאים לטמפרטורת החדר. נוח להפריד ביצים כשהן קרות מן המקרר, חשוב להביא את החלבונים לטמפרטורת החדר לפני ההקצפה.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית תבנית עם מים רותחים.

מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר עם קורט מלח, ומתחילים להקציף במהירות בינונית. כשנוצר קצף דליל מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר עד להיווצרות קצף רך ומבריק.

בקערה גדולה טורפים יחד חלמונים, וניל, גבינה לבנה, גבינת שמנת, ושמנת חמוצה.
טורפים פנימה את הקורנפלור.

מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים אל תוך התערובת. מעבירים לקערה כשליש מכמות הקצף, מקפלים בעדינות בעזרת לקקן וממשיכים עם יתרת הקצף.

מעבירים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור. לאחר 10 דקות, מוציאים את העוגה ומעבירים סכין בחלק העליון של דפנות התבנית כדי לשחרר אדים ולמנוע בקעים.

מחזירים לתנור וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, כל 5 דקות (סה"כ 20 דקות).
אחרי 20 דקות מורידים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.

ממשיכים לאפות את העוגה עוד 60 דקות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בתנור הכבוי כ-10 דקות. מוציאים ונותנים לעוגה להצטנן בחוץ עוד כ-10 דקות. העוגה צונחת וזה בסדר גמור.

מחממים תנור ל-150 מעלות.

טורפים יחד שמנת חמוצה עם אבקת סוכר.

מוזגים את הציפוי על העוגה ומיישרים מעט.

אופים עם הציפוי 10 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין. שומרים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות