מתכון

עוגת גבינת שמנת משובחת

זה אמנם לא טבעוני או דיאטתי, אך מדובר בעוגה אוורירית, טעימה ולא מסובכת להכנה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נירה רוסו
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
זמן בישול:60 דקות
עוגת גבינה עם שמנת
עוגת גבינה עם שמנתצילום: דרימסטיים

רכיבים

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 800 גרם גבינת שמנת (פילדלפיה או סימפוניה 5% או 9%)
  • 2 כפות קורנפלור
  • לבסיס:
  • 150 גרם עוגיות כהות משובחות (מסוג לוטוס בטעם קרמל, עוגיות ג'ינג'ר, עוגיות סוכר חום וקינמון או עוגיות שוקולד כהות מסוג אחר)
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף סוכר

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-100 מעלות צלזיוס.

טוחנים את חומרי הבסיס במעבד מזון, מרפדים בגרגירים הלחים שנוצרו תחתית של תבנית קפיצית יבשה (מס' 26) ומהדקים היטב (לא משמנים את התבנית לפני ההכנה).

מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים ב-2 כפות מכמות הסוכר. במעבד מזון שמים את החלמונים, הגבינה, הקורנפלור ושארית הסוכר ומעבדים לתערובת חלקה.

מערבבים את תערובת הגבינה במהירות אך בעדינות ב-1/3 מכמות הקצף. עכשיו התערובת אוורירית יותר וקל לקפל לתוכה את שאר הקצף. צריך לקפל במהירות ולא להתפתות לערבב, כי כך מאבדים את אווריריות הקצף. מקפלים תוך כדי ציור הספרה 8 באלכסונים גדולים לכל הצדדים עד שנעלמים גושי הקצף הלבנים.

יוצקים את התערובת על ריפוד הביסקוויטים מהודקים. אופים 3 שעות. לא מקצרים את הזמן על-ידי הגברת החום, כל הפטנט בעוגה הזאת הוא לעשות זאת כך בלבד. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עד שהיא מתקררת לגמרי, לפחות 4 שעות. מכסים ומאחסנים במקרר.

אפשר לערבב שקית סוכר וניל ב-2 גביעי שמנת חמוצה, למרוח על העוגה מיד לאחר האפייה ולהחזיר את העוגה לתנור למשך כל תהליך ההתקררות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ