פשוט פשוט: תפוחי אדמה מוקרמים בתנור

תפוחי אדמה מוקרמים בתנור הם מנה קלה וטעימה מאוד שמכינים ברבע שעה ומתאימה במיוחד לחג השבועות או סתם ליום חול

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
תפוח אדמה מוקרם, לא חייב להיות מנה פשוטהצילום: Robyn Mackenzie / Shutterstock.

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה

  • 50 גרם חמאה

  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת

  • 2 שיני שום, כתושות

  • חבילת פטריות שמפיניון (250 גרם)

  • מכל שמנת לבישול (250 גרם)

  • מלח ופלפל, לפי הטעם

  • מעט אגוז מוסקט (אם רוצים)

הוראות הכנה

מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.

בסיר עם מים, מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך (אין צורך לקלף אותם, אבל אפשר), מסירים מהאש ומניחים בצד שיתקררו מעט.

בינתיים, במחבת על אש בינונית מטגנים את השום בחמאה כדקה או שתיים, ונזהרים שלא לשרוף את השום.

מוסיפים למחבת את הפטריות, מערבבים עוד כשתי דקות, יוצקים פנימה את השמנת ומערבבים שוב. 

מוסיפים את התבלינים לתערובת הפטריות והשמנת, מבשלים עוד חמש דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.

אחרי שהתקררו מעט, פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות או לפלחים ומסדרים בתבנית.

יוצקים מעל תפוחי האדמה את תערובת השמנת והפטריות, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת ומכניסים לתנור לעשר דקות עד רבע שעה, עד הסמכה והקרמה (כמו גם השחמה חלקית) של הגבינה מעל תפוחי האדמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ