עלי גפן ממולאים בכדורי לאבנה

רעיון פשוט ומקסים לבופה המסורתי של שבועות. הולך נהדר לצד ערק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלי גפן ממולאים בכדורי לבנה.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
10 דקות

בכל שנה מחכים חובבי האוכל הים תיכוני לאביב בכדי למלא עלי גפן טריים בבשר ואורז. השנה ממלאים גם בלאבנה.

כיצד עובדים עם עלי גפן?

עלים טריים זקוקים לחליטה. אפשר לחלוט בסיר עם מי מלח רותחים כחצי דקה עד לשינוי הגוון או להניח בקערה, ליצוק מים רותחים, להשהות 3-2 דקות ולסנן. גם עלי גפן טריים שהוקפאו חולטים באותו אופן.

עלים משומרים מניחים במסננת ושוטפים בהרבה מים זורמים, כדי להיפטר מהמליחות (ואף מומלץ להשרות דקה במים רותחים, לשטוף ולסנן).  

מיון: לפני שמתחילים מחפשים את העלים היפים, הדקים והגדולים. עלים קרועים, קטנים או עבים ישמשו לריפוד הסיר.

מילוי: מניחים את העלה כשהאדרה כלפי מעלה. חותכים את הגבעול ומניחים מלית לרוחב בסיס העלה. מגלגלים תוך כדי קיפול צידי העלה למרכז עד לקבלת צורת סיגר (או אצבע). מניחים את הממולא על התפר, כדי שלא ייפתח.

בישול: מסדרים את הממולאים בצפיפות בסיר רחב ונמוך, אפשר גם בשתיים-שלוש קומות, כדי שלא יתגלגלו בבישול ולא ייפתחו. מכינים את הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול, ורק אז יוצקים בזהירות על הממולאים.

רכיבים

  • 20 עלי גפן טריים או משומרים

  • 1/4 כוס מיץ לימון

  • 20 כדורי לאבנה

לטבילה:

  • יוגורט

הוראות הכנה

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח, מוסיפים עלי גפן טריים וחולטים כחצי דקה-דקה עד שהם משנים גוון ומתרככים מעט. מוציאים בכף מחוררת למסננת ומצננים.

2. מעבירים לקערה, יוצקים מיץ לימון ומערבבים בעדינות. עלי גפן משומרים לא זקוקים לחליטה ולתיבול רק לשטיפה (כדי להיפטר מהמליחות) ולסינון.

3. מניחים עלה על משטח עבודה כשהאדרה כלפי מעלה, מניחים כדור לאבנה במרכזו וסוגרים סביבו את העלה לכדור. נועצים קיסם. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הגפן.

4. שומרים בכלי אטום במקרר עד ההגשה.

מגישים עם יוגורט.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ