קונוס סיגר גבינות ומנגולד

מתכון קל לסיגרים ממולאים בגבינות, ומתאים מאוד לאירוח בחג השבועות

ליאור שטייגמן, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ליאור שטייגמן, קונדיטור אורח
קונוס סיגר גבינות ומנגולד של שף קונדיטור ליאור שטייגמן.צילום: שירן כרמל

רכיבים

  • חבילת עלי סיגר

  • חבילת עלי מנגולד גדולה

  • 3 בצלים לבנים

  • 10 עלי נענע

  • 100 גרם גבינת עזים

  • 100 גרם גבינה בולגרית

  • 1 אבקת סוכר

  • מלח

  • פלפל שחור

  • קמח ומים להדבקה

  • חמאה לטיגון

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

1. הכנת המלית: מפרידים בעזרת סכין בין החלק הלבן והקשה של המנגולד לבין החלקים הירוקים. קוצצים את הבצלים ואת החלק הלבן של המנגולד ומטגנים במעט חמאה על אש נמוכה כ-20 דקות.

2. קוצצים את העלים הירוקים של המנגולד ומוסיפים אותם לסיר. מבשלים שלוש דקות נוספות. מסירים מהאש, מוסיפים את הנענע הקצוצה והגבינות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

3. הכנת הסיגרים: חותכים כל יריעת בצק סיגר עגולה לשלושה חלקים שווים דמויי משולש (כפי שחותכים פיצה). מגלגלים כל אחד מהם לצורה של קונוס, כשאת קצהו מורחים בתערובת של קמח עם מעט מים על מנת שייסגר היטב ולא ייפתח בטיגון.

4. חותכים את גבעולי הכרישה לאורכם ל"חוטים" גמישים, שנוכל לקשור בהם את קונוסי הסיגרים. מכניסים לכל אחד מהקונוסים כפית מהמלית ויוצרים קשר בראש הקונוס בעזרת חוט צר ודק של כרישה. מכניסים את הקונוסים לשמן חם ומטגנים עד הזהבה.

הצעת הגשה: מגישים לצד שמנת חמוצה מתובלת בעירית.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ