שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מתכון למרק עגבניות פשוט נפלא

הפשטות הנפלאה של מרק עגבניות, שעשוי מעגבניות ממש, הפכה להיות נדירה למדי. חבל להעביר את החורף בלעדיו

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק עגבניות
מרק עגבניותצילום: דורעם גונט
דורעם גונט

מתכון למרק עגבניות

חומרים:

2 ק"ג עגבניות טריות ובשלות

25 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף וקצוץ גס

1 כרישה בינונית, חתוכה לטבעות עבות (הלבן והירוק הבהיר בלבד)

1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לטבעות עבות

3 כפות קמח

ליטר ציר בקר או עוף

2 כפות סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

צרור עלי ריחן (בזיליקום) טריים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אפשרות להגשה: אורז לבן מבושל או שמנת מתוקה

הכנה:

חולטים את העגבניות לכמה שניות במים רותחים. קולפים וחוצים את העגבניות.

בסיר גדול מחממים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצל, הכרישה והגזר ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הציר, העגבניות הקלופות, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את הריחן הטרי וטוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר (הכי נוח - עם בלנדר מקל בתוך הסיר). מתבלים במלח ובפלפל. אם רוצים, מוסיפים כמה כפות אורז לבן מבושל ו/או כוס שמנת מתוקה.

doramg@haaretz.co.il


תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ