בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למרק עגבניות פשוט נפלא

הפשטות הנפלאה של מרק עגבניות, שעשוי מעגבניות ממש, הפכה להיות נדירה למדי. חבל להעביר את החורף בלעדיו

תגובות
מרק עגבניות
דורעם גונט

מתכון למרק עגבניות

חומרים:

2 ק"ג עגבניות טריות ובשלות

25 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1 בצל, קלוף וקצוץ גס

1 כרישה בינונית, חתוכה לטבעות עבות (הלבן והירוק הבהיר בלבד)

1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לטבעות עבות

3 כפות קמח

ליטר ציר בקר או עוף

2 כפות סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

צרור עלי ריחן (בזיליקום) טריים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אפשרות להגשה: אורז לבן מבושל או שמנת מתוקה

הכנה:

חולטים את העגבניות לכמה שניות במים רותחים. קולפים וחוצים את העגבניות.

בסיר גדול מחממים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצל, הכרישה והגזר ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הציר, העגבניות הקלופות, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

מסירים מהאש, מוסיפים את הריחן הטרי וטוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר (הכי נוח - עם בלנדר מקל בתוך הסיר). מתבלים במלח ובפלפל. אם רוצים, מוסיפים כמה כפות אורז לבן מבושל ו/או כוס שמנת מתוקה.

doramg@haaretz.co.il




תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו