בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק דגים במחבת ב-15 דקות

תגובות
אלון רון

* מרק דגים במחבת ב-15 דקות

ל-2 מנות > מחבת כבדה עם מכסה, בקוטר 24 ס"מ > 3 כפות שמן זית > פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות דקות > 2 עלי מרווה > 4 מחטי רוזמרין > 3 שיני שום קלופות, פרוסות לטבעות דקות > 4 קלמארי בינוניים טריים > כוס יין לבן יבש, רצוי שרדונה או סוביניון בלאן

גוף הקלמארי עטוף בעור דקיק, ורוד שקוף, שאותו מקלפים במשיכה מלמעלה כלפי הרגליים. קילוף העור משאיר קלמארי לבן שמעניק למרק טעמים רעננים וקיציים יותר מאשר אם תבחרו להשאיר את העור.

כעת מפרידים במשיכה את "שפופרת" הגוף מן הרגליים והראש, תוחבים אצבע אל תוך החלל ומפנים את אברי הפנים. שוטפים היטב ופורסים לטבעות. את רגלי הקלמארי מפרידים בסכין מאברי הפנים המחוברים להם. שומרים את הרגליים בצד.

יוצקים למחבת את השמן, מוסיפים את טבעות הפלפל ואת עלי המרווה והרוזמרין, מציתים את האש, להבה בינונית. השמן מתחיל לבעבע, "מייבש" את העלים והפלפלים וממצה את טעמם. צבע הפלפלים מבהיר, מוסיפים את טבעות הקלמארי, מערבבים בכף עץ, מגבירים ללהבה גדולה, טבעות הקלמארי מלבינות ומתכווצות. מוסיפים את השום, ממשיכים לערבב, טבעות השום נעשות שקופות, להבה גבוהה, מוזגים את היין, הרתיחה חוזרת במהרה, מצמצמים עד לקבלת אמולסיה סמיכה, מבעבעת בבועות גדולות.

> 2 עגבניות בינוניות בשלות, רצוי מזן תמר

היין הצטמצם במחבת. כעת יש לנו טבעות קלמארי ברוטב יין סמיך ומבעבע. קולפים את העגבניות, חותכים לקוביות גדולות ומוסיפים למחבת. אש גבוהה, מערבבים בכף עץ, העגבניות מגירות את מיציהן. רוטב עשיר נוצר במחבת. כעת יש לנו קלמארי ברוטב עגבניות או "קלמארי פרובנסל".

> 2 ברבוניות טריות גדולות ומקושקשות, מנוקות > רגלי הקלמארי > 5 גרגרי פלפל שחור, גרוסים גס > מים

חורצים 2 חתכים אלכסוניים בדגים, משני הצדדים (בשליש הגוף הקרוב לראש, חורצים עד עצם האדרה). ממליחים את החתכים ואת חלל הבטן ומוסיפים למחבת. הרוטב אמור לכסות את הדגים, מוסיפים מים כדי שכך יהיה. טומנים במרק את רגלי הקלמארי, מפלפלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית נמוכה, כדי לשמור על רתיחה מתונה. מכסים. 5 דקות בישול. פותחים מכסה: מרק דגים עמוק-טעם ואדום-מראה.

> 2 גבעולי פטרוזיליה רעננה, קצוצים דק

מוסיפים למרק, מערבבים במהירות. מכבים את האש. אוכלים מן המחבת, עם לחם קלוי, מגורר בשום, ספוג בחמאה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו