מתכון: בוראני תרד, עדשים שחורות ובצל מטוגן

הבוראני הוא מרק קר שעשוי מיוגורט עיזים מתובל בשום, שמן זית ומעט תבלינים. המרק מכיל ירקות חתוכים טריים ולעיתים אף ירקות חלוטים

לימור לניאדו תירוש
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש

חומרים (ל-6 מנות):

  • חצי כוס עדשים שחורות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • חצי לימון פרסי מיובש
  • 2 בצלים
  • כף שמן קנולה
  • 200 גרם תרד צעיר
  • חצי כפית מלח גס
  • כף שמן זית

למרק:

  • ליטר וחצי יוגורט עיזים
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • כף מיץ לימון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן

הכנה:

מוזגים שתי כוסות מים לסיר בינוני, מוסיפים עדשים ומרתיחים. במהלך ההרתחה הראשונה יצטבר מעט קצף אפור אותו יש להסיר בעזרת כף רחבה ושטוחה. מוסיפים כמון, גרגירי כוסברה ולימון פרסי, ממשיכים בבישול, לא מכוסה, תוך בעבוע עדין 15-20 דקות עד לרמת אל דנטה, ומסננים. שולפים את הלימון הפרסי. חותכים בצלים לקוביות, מטגנים במחבת עם כף שמן עד לקבלת צבע חום עמוק.

קוצצים תרד לרצועות גסות, מניחים במסננת, בוזקים מלח גס ומשהים למשך חצי שעה. מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה ומוסיפים עדשים, בצל מטוגן, וכף שמן זית. מצננים במקרר. בקערה מערבבים את חומרי המרק, מוסיפים את התרד והעדשים מערבבים קלות ומוזגים לקערות אשיות. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

בוראני תרד, עדשים שחורות ובצל מטוגן
בוראני תרד, עדשים שחורות ובצל מטוגןצילום: לימור לניאדו תירו

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ