מתכון: בוראני מלפפונים, נענע וצימוקים

בימי הקיץ הלוהטים בפרס, אין ארוחה ללא בוראני, מרק קר העשוי מיוגורט עיזים מתובל בשום, שמן זית ומעט תבלינים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בוראני מלפפונים, נענע וצימוקים
בוראני מלפפונים, נענע וצימוקים צילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (ל-6 מנות):

  • 6 מלפפונים
  • חצי בצל אדום
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כוס עלי נענע
  • 2 כפיות נענע מיובשת
  • 2 כפות צימוקים שחורים
  • כף שמן זית

למרק:

  • ליטר יוגורט עיזים
  • מיכל שמנת חמוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • כף מיץ לימון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • חצי כפית נענע מיובשת
  • כוס קוביות קרח

הכנה:

חותכים מלפפונים לרצועות דקיקות ובצל אדום לחצאי עיגולים דקיקים. מניחים במסננת, בוזקים מלח גס ומשהים לחצי שעה. מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה ומוסיפים נענע קצוצה, נענע מיובשת, צימוקים וכף שמן זית. מצננים במקרר. בקערה מערבבים את חומרי המרק, מוסיפים כוס קוביות קרח, מערבבים ומוזגים לקערות. מוסיפים חופן מלפפונים מתובלים לכל קערה ומגישים מיד.

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ