בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק קרופניק

1 חבילה פטריות פורצ'יני יבשות, 3 כפות שמן זית, 2 בצלים קצוצים לקוביות, לא קטנות מדי, 3-4 גזרים קלופים (לא הכרחי), 5 גבעולי סלרי עם עלים, 3/4 כוס גריסים, 20 גרם חמאה, מלח, פלפל לבן או שחור גרוס...

תגובות

מרכיבים:

  • 1 חבילה פטריות פורצ'יני יבשות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות, לא קטנות מדי
  • 3-4 גזרים קלופים (לא הכרחי)
  • 5 גבעולי סלרי עם עלים
  • 3/4 כוס גריסים
  • 20 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל לבן או שחור גרוס
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 6 כוסות מים או מרק עוף מסונן

הכנה:

משרים את הפטריות בקערה עם מים חמימים.

מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים בו את הבצל הקצוץ, הגזרים והסלרי על אש קטנה במשך 10-20 דקות תוך כדי ערבוב מזדמן. שולים את הפטריות מנוזלי ההשריה ומוסיפים אותן לסיר (שומרים את הנוזלים).

שוטפים את הגריסים 3-4 פעמים בקערה עם מים עד שתצא מהם הלחלוחית. מסננים היטב, מוסיפים לסיר ומגבירים את האש. מוסיפים את החמאה, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים מים או מרק עוף, את נוזלי שריית הפטריות ואת תפוחי האדמה, ומבשלים כ-20 דקות או עד שהגריסים מתרככים אבל לא מאבדים צורה ומתמוססים. הגריסים שותים את המרק ומסמיכים אותו ויכול להיות שיהיה צורך להוסיף מים במהלך הבישול.

טועמים ומתקנים תיבול. מי שמוכרח יכול להוסיף אבקת מרק - לא יותר מכפית. מבשלים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש. מגישים מיד, אחרת המרק יסמיך מדי.

להגשה: כדאי לטגן או לקלות חופן אגוזים, לקצוץ ולזרות על המרק בתוספת כף שמנת חמוצה או יוגורט. פרוסת לחם קלויה משופשפת בשן שום שמונחת בתחתית הצלחת גם היא תשתלב נהדר.

דן פרץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו