בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק גזר לבן, כרובית ושורש סלרי

מרכיבים: 1 כרישה פרוסה לחצאי עיגולים, 2 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים לעיגולים, 3 כפות שמן זית, 4 ענפי תימין, 2 עלי מרווה, 5 גזרים לבנים קלופים ופרוסים לעיגולים עבים, 1 כרובית לבנה ומוצקה מפורקת לפרחים, 1 שורש סלרי גדול קלוף ופרוס לקוביות...

תגובות

מרק לבן, אלגנטי ומעודן. הפרמז'ן מוסיף עקצוץ חריף וריח ממכר

חומרים (6 מנות):

  • 1 כרישה פרוסה לחצאי עיגולים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים לעיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 ענפי תימין
  • 2 עלי מרווה
  • 5 גזרים לבנים קלופים ופרוסים לעיגולים עבים
  • 1 כרובית לבנה ומוצקה מפורקת לפרחים
  • 1 שורש סלרי גדול קלוף ופרוס לקוביות גדולות
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • ליטר וחצי מים רותחים
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות פרמז'ן מגורר

להגשה:

  • קילופי פרמזן
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

הכנה:

מטגנים בשמן זית את הכרישה וגבעולי הסלרי 5 דקות.

קושרים בחוט את עשבי התיבול ומוסיפים לסיר. מוסיפים גזרים, כרובית, שורש ותבלינים ומאדים 10 דקות.

מוסיפים מים רותחים ומבשלים 40 דקות מכוסה תוך בעבוע עדין. שולפים את עשבי התיבול. מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז'ן וטוחנים היטב.

מחממים שוב ומגישים עם קילופי פרמזן, זרזיף שמן זית ופלפל שחור גרוס מעל.

אפשר להחליף את הגזרים ב-2 שורשי פטרוזיליה, תפוח אדמה בינוני וכפית סוכר.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו