מתכון: מרק גזר לבן, כרובית ושורש סלרי

מרק לבן, אלגנטי ומעודן. הפרמז'ן מוסיף עקצוץ חריף וריח ממכר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק גזר לבן, כרובית ושורש סלרי
לימור לניאדו תירוש

חומרים (6 מנות):

  • 1 כרישה פרוסה לחצאי עיגולים
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים לעיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 ענפי תימין
  • 2 עלי מרווה
  • 5 גזרים לבנים קלופים ופרוסים לעיגולים עבים
  • 1 כרובית לבנה ומוצקה מפורקת לפרחים
  • 1 שורש סלרי גדול קלוף ופרוס לקוביות גדולות
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט
  • ליטר וחצי מים רותחים
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות פרמז'ן מגורר

להגשה:

  • קילופי פרמזן
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס

הכנה:

מטגנים בשמן זית את הכרישה וגבעולי הסלרי 5 דקות.

קושרים בחוט את עשבי התיבול ומוסיפים לסיר. מוסיפים גזרים, כרובית, שורש ותבלינים ומאדים 10 דקות.

מוסיפים מים רותחים ומבשלים 40 דקות מכוסה תוך בעבוע עדין. שולפים את עשבי התיבול. מוסיפים שמנת מתוקה ופרמז'ן וטוחנים היטב.

מחממים שוב ומגישים עם קילופי פרמזן, זרזיף שמן זית ופלפל שחור גרוס מעל.

אפשר להחליף את הגזרים ב-2 שורשי פטרוזיליה, תפוח אדמה בינוני וכפית סוכר.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ