בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק אפונה וגזר חרוך

מרכיבים: 2 כפות שמן זית, 1 בצל לבן קצוץ לקוביות, חצי ראש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות, 3 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים, 1 כוס אפונה יבשה, 2 גזרים קלופים שלמים, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן, קורט גרגירי כוסברה טחונים, 4 כוסות מים

תגובות

הגזרים החרוכים מוסיפים למרק הקלאסי מראה ייחודי, מושך עין וחיך

חומרים (6 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ לקוביות
  • חצי ראש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות
  • 3 ענפי סלרי פרוסים לחצאי עיגולים
  • 1 כוס אפונה יבשה
  • 2 גזרים קלופים שלמים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל לבן
  • קורט גרגירי כוסברה טחונים
  • 4 כוסות מים
  • 2 גזרים, עדיף סגולים או אדומים, קלופים וחתוכים לרבעי עיגולים
  • כף שמן זית
  • מלח גס

הכנה:

מטגנים בשמן את הבצל, הסלרי וענפיו כמה דקות עד להתרככות. מוסיפים אפונה, גזרים שלמים, תבלינים ו-4 כוסות מים. מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה תוך ערבוב מתמיד שעה וחצי.

בתבנית התנור מניחים את קוביות הגזרים, בוזקים שמן זית, מלח גס וצולים חצי שעה עד להתרככות והשחמה קלה. לפני ההגשה שולפים את הגזרים השלמים מהמרק, ומגישים עם הגזרים החרוכים.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו