בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק ירקות שורש, בשר ומח עצם

מרכיבים: 1 ק"ג בשר שפונדרה, 4 עצמות מח עצם, 3 ליטר מים קרים, 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים, 2 עלי דפנה, 1 שומר, 1 קולרבי, 1 ראש סלרי, 4 תפוחי אדמה, 3 גזרים, 2 עגבניות, 2 סלקים, 1 סלרי, 1 כפית מלח, 1 כפית סוכר חום

תגובות

ארוחה שלמה בסיר אחד. מרק שכולו הפתעות ונתחים עסיסיים. בליווי אורז לבן וסלט ירקות, הוא יכול להחליף בקלות את סיר החמין של שבת

חומרים:

  • 1 ק"ג בשר שפונדרה חתוך לקוביות גדולות
  • 4 עצמות מח עצם
  • 3 ליטר מים קרים
  • 1 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 שומר פרוס לאורכו לשמיניות
  • 1 קולרבי קלוף ופרוס לאורכו לשמיניות
  • 1 ראש סלרי קלוף ופרוס לקוביות קטנות
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לאורכם לרבעים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 סלקים קלופים ופרוסים לאורכם לשמיניות
  • 1 סלרי אמריקאי חתוך לחצאי עיגולים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר חום

הכנה:

מרתיחים את העצמות והבשר בסיר גדול עם שלושה ליטר מים קרים. מכפים את הקצף והשומן הנוצר מעל. מוסיפים כפית גרגירי פלפל שחור ועלי דפנה וממשיכים לבשל על סף רתיחה כשלוש שעות. עד שלב זה אפשר להכין יום מראש.

מוסיפים את הירקות לסיר, מתבלים ומבשלים בסיר מכוסה למחצה שעתיים על סף רתיחה עדינה.

מגישים עם לחם כפרי טרי או אורז לבן.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו