בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק חרירה טלה עם עשבי תיבול

מרכיבים: 750 גרם כתף טלה עם העצם פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ,100 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך, לילה במים,2 עלי דפנה, חצי כפית גרגירי פלפל שחור,3 כפות שמן קנולה או חמניות, בצל גדול קצוץ לקוביות, כרישה פרוסה לחצאי עיגולים,3 גבעולי סלרי...

תגובות

זהו מרק חרירה קלאסי עם טעמים חזקים וריח נפלא, שאפשר להגישו בארוחת צהרי שבת חורפית, לצד חלה טרייה וסלט ראשד וצנוניות

חומרים (ל-8 מנות)

750 גרם כתף טלה עם העצם פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ

100 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך לילה במים

2 עלי דפנה

חצי כפית גרגירי פלפל שחור

3 כפות שמן קנולה או חמניות

בצל גדול קצוץ לקוביות

כרישה פרוסה לחצאי עיגולים

3 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים

שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

חצי כוס עדשים ירוקות גדולות

4 שיני שום קצוצות

2 עגבניות קצוצות

כף גדושה רסק עגבניות

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות כוסברה קצוצה

כפית וחצי פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כורכום

חצי כפית גרגירי כוסברה

כפית וחצי מלח גס

חצי כפית פלפל שחור

חצי לימון סחוט או יותר

שני שליש כוס אטריות דקיקות למרק

הכנה:

קוצצים את פרוסות הטלה לקוביות קטנות. את העצמות שנותרו מניחים בתוך בד גזה, קושרים בחוט בישול. מעבירים את קוביות הבשר והעצמות בשקית הגזה לסיר גדול, מוזגים 2.5 ליטר מים קרים, מביאים לרתיחה עדינה, ומסירים את הקצף שנוצר מעל. מוסיפים לסיר גרגירי חומוס, עלי דפנה וגרגירי פלפל שחור, מביאים לרתיחה עדינה, מסירים את הקצף שנוצר מעל ומבשלים מכוסה על אש קטנה תוך שמירה על בעבוע עדין למשך שעה. מסננים ושומרים על נוזלי הבישול. (לאלה המעדיפים טעם טלה מעודן, כדאי להוסיף למרק מים ולא את נוזלי הבישול שבהם אגורים רוב טעמי הטלה).

בסיר רחב מטגנים בצל וכרישה עד שקיפות, מוסיפים ענפי סלרי, שורש סלרי, גזרים ותפוח אדמה וממשיכים בטיגון למשך חמש דקות. מוסיפים עדשים, שום, עגבניות קצוצות וממשיכים בטיגון למשך חמש דקות נוספות. מוסיפים רסק עגבניות, תבלינים, עשבי תיבול, קוביות טלה (ללא שקית העצמות), גרגירי חומוס מבושלים ואת נוזלי הבישול (מודדים ומוסיפים מים במידת הצורך עד קבלת שני ליטר נוזלים בסך הכל). מבשלים מכוסה על בעבוע עדין למשך 40 דקות. מוסיפים מיץ לימון, אטריות, סוגרים את מכסה הסיר ומכבים את האש. לאחר שתי דקות מתקנים תיבול ומגישים לצד פלח לימון וכוסברה טרייה.

חצי כוס זה כוס ורבע

למי שרוצה להשתמש בחומוס מוכן או קפוא:

100 גרם חומוס לפני השריה = חצי כוס

100 גרם חומוס ישקלו לאחר השריה 200 גרם, ובנפח - כוס ורבע

100 גרם חומוס ישקלו לאחר בישול 225 גרם, ובנפח - כוס וחצי

מרק חרירה טלה עם עשבי תיבול
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו