ישנן גרסאות רבות למרק חרירה מרוקאי. משמעות המלה חרירה בערבית - "משי", והוא נקרא כך על שום מרקמו הרך. זהו מרקם ייחודי, סמיך מחד אך עדין ואוורירי מאידך. השילוב הנדיר מתקבל מבישול קטניות, בדרך כלל חומוס ועדשים בתוספת של אטריות דקיקות ומיץ לימון. טעמו החמצמץ-חריף מתקבל מתיבול נדיב של תבלינים דומיננטיים, בשילוב שום ולימון. בשל איכותו המשביעה נוהגים מוסלמים מרוקאים להגישו בסיום צום הרמדאן. ואילו אנו, אין לנו אלא להתנחם בו בימות החורף הקרירים.

המרק עשיר בכל טוב הארץ, עם מגוון ירקות קצוצים - גזר, שורש סלרי, בצלים, עגבניות ותפוחי אדמה, שפע עשבי תיבול - בעיקר כוסברה ופטרוזיליה, קטניות משני סוגים לפחות ונתחי בשר נימוחים המתבשלים ארוכות עם הקטניות טרם הוספת הירקות לסיר הבישול.

מתכון: מרק חרירה טלה עם עשבי תיבול

מרק חרירה טלה עם עשבי תיבול
מרק חרירה טלה עם עשבי תיבולצילום: לימור לניאדו תירוש

את גרגירי החומוס למרק יש להשרות למשך 12 שעות טרם בישולם. הזן המומלץ לשימוש הוא חומוס הדס (מגידול מקומי) שגרגיריו רכים ובעלי טעם דומיננטי. פולי חומוס הדס הם קטנים, בעלי גוון חום בהיר ואינם "מתפרקים" בבישול. מהירי החלטה וספונטניים יוכלו להשתמש בחומוס קנוי מבושל, הנמכר קפוא ולהכניסו למרק בזמן הוספת הירקות.

חשוב לזכור שלא מומלץ להמליח את הקטניות בזמן הבישול. ממליחים את המרק רק לאחר התרככות הקטניות. העדשים המומלצות הן ירוקות, גדולות יחסית (אם נתקלתם בחומות גדולות יש להניח שאלה הן עדשים ירוקות שאינן טריות).

מרק חרירה חלק עם צלי בשר וארטישוק ירושלמי

מרק חרירה חלק עם צלי בשר וארטישוק ירושלמי

מרק חרירה מכיל את מרבית אבות המזון ועל כן מהווה ארוחה בפני עצמה, כולל חלבונים מהצומח והחי, פחמימות, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. מסורתית הוגש המרק בקערת חרס עמוקה הנקראת "זבניה דיל חרירה" לצד דבלים, תמרים, פיתה קרועה, אריסה, פלח לימון וכוסית עראק צוננת.

מרק חרירה צמחוני עם קטניות ומנגולד

מרק חרירה מנגולד
צילום: לימור לניאדו תירוש

limortiroche@gmail.com

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ