בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק חרירה צמחוני עם שלושה סוגי קטניות ומנגולד

מרק אהוב המכיל את מרבית אבות המזון ולכן יכול להוות ארוחה בפני עצמה. תוספת המנגולד מקנה לו איכות משי אחרת

16תגובות

מרק אהוב המכיל את מרבית אבות המזון ועל כן מהווה ארוחה בפני עצמה. הוא כולל שלושה סוגי קטניות דלות בשומן ועשירות בחלבון מהצומח, ותוספת המנגולד מקנה לו איכות משי אחרת, והתוצאה היא המרק רך, נעים בפה ומשביע.

חומרים:

  • 100 גרם גרגירי חומוס מושרים למשך לילה במים
  • 4 כפות שמן קנולה או חמניות
  • 1בצל גדול קצוץ לקוביות
  • כרישה גדולה פרוסה לעיגולים
  • 2 גזרים גדולים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים
  • 8-10 עלי מנגולד שטופים וקצוצים לרצועות דקות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • שליש כוס עדשים ירוקות גדולות
  • שליש כוס עדשים כתומות
  • 2 עגבניות קלופות ומרוסקות
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס כוסברה קצוצה
  • כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית גרגירי כוסברה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית פפריקה חריפה
  • כפית וחצי מלח גס
  • חצי לימון סחוט או יותר
  • שני שליש כוס אטריות דקיקות למרק

הכנה:

מבשלים גרגירי חומוס בסיר בינוני עם ליטר וחצי מים, מסירים קצף ומבשלים ארבעים דקות או עד ריכוך, שומרים את מי הבישול.

בזמן בישול החומוס מטגנים בסיר גדול עם שמן בצל וכרישה עד שקיפות. מוסיפים קוביות גזר, שורש סלרי, וגבעולי סלרי וממשיכים בטיגון עוד חמש עשרה דקות, הירקות ישחימו מעט. מוסיפים מנגולד, תפו"א, שום ושני סוגי עדשים, ממשיכים בטיגון עוד חמש דקות.

מוסיפים עגבניות מרוסקות, עשבי תיבול ואת כל התבלינים, למעט המלח ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס יחד עם מי הבישול שלהם מוסיפים עוד ליטר מים (בסך הכל צריך להוסיף 2 ליטר מים) ומבשלים ארבעים דקות.

מוסיפים מלח וממשיכים בבישול עוד רבע שעה. מוסיפים מיץ לימון, אטריות, סוגרים את מכסה הסיר ומכבים את האש. לאחר שתי דקות מתקנים תיבול ומגישים.

עשו לנו לייק לקבלת מיטב המתכונים ישירות לפייסבוק שלכם

מרק חרירה מנגולד
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו