בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: מרק בטטות ושקדים

בזכות הבישול הקצר, הבטטות נשארות עתירות טעם וצבען נותר בוהק

תגובות

חומרים (6 מנות):

  • 2 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות חמאה או שמן זית
  • ראש סלרי (100 גרם נטו) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 4 בטטות בינוניות (850 גרם נטו) קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
  • 2 כפות גדושות שקדים שלמים מולבנים
  • צרור תימין קשור בחוט בישול
  • רבע כפית קינמון
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 5 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמנת מתוקה להגשה:
  • שקדים פרוסים

הכנה:

בסיר עם חמאה או שמן זית מטגנים בצלים עד להשחמה קלה.

מוסיפים קוביות סלרי וממשיכים לטגן עוד 5 דקות. מוסיפים בטטות, שקדים וענפי תימין. מטגנים 5 דקות. מתבלים, מוזגים מים ומבשלים מכוסה 20 דקות.

מוציאים את ענפי התימין, מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים בבלנדר ידני ממושכות עד לקבלת מחית חלקה. מגישים עם שקדים פרוסים קלויים במחבת עד השחמתם.

אפשר להפתיע עם מרק בטטות לבנות או סגולות מהדוכן של אורי רבינוביץ בשוק האיכרים בנמל תל אביב. לקבלת ניחוח אסייתי, יש להחליף את השמנת המתוקה ברבע כוס חלב קוקוס ולהוסיף קמצוץ ג'ינג'ר מגורר.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו