בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: בורשט מוסקובסקי

מרק בצבע מרהיב עם מרקם חלק ונימוח. להגיש חם או קר

תגובות

חומרים (8 מנות):

  • 6 עצמות מוח
  • 3 ליטר מים קרים
  • כרישה
  • גזר
  • 2 עלי דפנה
  • כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים
  • 5 סלקים קלופים וקצוצים לקוביות גדולות
  • ראש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות גדולות
  • בצל גדול קצוץ לקוביות גדולות
  • 4 שיני שום קלופות וחצויות
  • כרוב אדום קטן, קצוץ לרצועות עבות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים, קצוצים לקוביות גדולות
  • 2 עגבניות חלוטות, קצוצות לקוביות גדולות
  • 3 ענפי תימין ו-5 ענפי שמיר, קשורים יחד בחוט בישול
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות חומץ תפוחים
  • שן שום קצוצה שהושרתה ב-2 כפות חומץ תפוחים חצי שעה
  • שמנת חמוצה, קרם פרש או יוגורט סמיך
  • שמיר או עירית קצוצים להגשה

הכנה:

מניחים עצמות מוח בסיר גדול, מוזגים 3 ליטר מים קרים, מביאים לרתיחה עדינה ומסירים את הקצף שנוצר מעל. מוסיפים כרישה, גזר, עלי דפנה, גרגירי פלפל שחור ואנגלי ומבשלים ללא מכסה על אש קטנה, תוך שמירה על בעבוע עדין, למשך שעתיים. מסננים ושומרים על מי הבישול.

באותו הסיר מניחים את כל הירקות, ענפי תימין ושמיר קשורים בחוט, מוזגים את נוזלי בישול העצמות עד כדי כיסוי הירקות ועוד כוס (מוסיפים מים אם אין מספיק נוזלים), תבלינים וחומץ. מבשלים עם מכסה 40 דקות.

מוציאים את ענפי התימין והשמיר וטוחנים בבלנדר ידני עד לקבלת מחית חלקה. מחממים שנית, מוסיפים לסיר את השום המושרה עם כל החומץ, מכסים ומכבים את האש. לאחר 2 דקות מתקנים תיבול ומאזנים טעמים על ידי הוספת חומץ, מלח ופלפל שחור. מגישים עם שמנת חמוצה, קרם פרש, יוגורט סמיך ושמיר או עירית קצוצה.

אופציה: בוזקים על עצמות המוח ממי המרק מלח גס, פלפל שחור וכמה טיפות שמן זית. מגישים את המרק לצדן עם לחם שחור ודחוס שמרוח בחמאה צהובה.

לימור לניאדו תירוש

עוד מתכונים של לימור לניאדו-תירוש בבלוג מטבח מקומי



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו