בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון למרק בורשט הכי פשוט והכי טעים

השף איתן קיזלר טייל באוקראינה ובכל מקום הגישו לו בורשט. כשחזר לארץ החליט לעשות בעצמו, אבל מצא שכל הזמן הזה הבורשט הכי טעים היה לו מתחת לאף. הנה המתכון

תגובות

לפני כשנה הצטרפתי לחבר שנסע לטיול שורשים וביקור בבית קברות של הוריו באוקראינה. בכל מקום בו ביקרנו קיבלנו מנה אחת שחזרה על עצמה שוב ושוב - בורשט. כשחזרתי לארץ גיליתי שהבורשט של הסו שפית שלי ריטה (שהיא ממוצא אוקראיני) הוא הכי פשוט והכי טעים. ישנם המון לקוחות שמגיעים רק בשבילו. אז הנה המתכון שהוצא בכוח רב מריטה.

בורשט אוקראיני

חומרים (כמות המספיקה ל-4 סועדים רעבים):

2 תפוחי אדמה גדולים

1 בצל חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים מגוררים

1 סלק מבושל מגורר

1פלפל אדום קוביות קטנות

1/4 כרוב בינוני קצוץ דק  

1 קופסה של רסק עגבניות (קטן)

2 כפות שמן חמנייה

מלח, פלפל שחור גרוס גס, מעט אבקת מרק עוף (לצחוני - ללא)

למרק בשרי כ- 750 גרם עצמות בקר

ההכנה:

מטגנים קלות את הבצל עם הגזר המרוסק והסלק המגורר.

מכינים סיר שיכול להכיל כ- 3 ליטר מים (אם אנו רוצים את המרק בשרי מכניסים כעת את העצמות פנימה, מבשלים אותן כ- 20 דקות ומנקים את הקצף שנוצר).

לצמחוניים מרתיחים את המים ומוסיפים את הירקות המטוגנים.

לאחר כ- 10 דקות בישול מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, קוביות הפלפל וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות. בשלב זה מוסיפים את הכרוב קצוץ דק , חשוב להקפיד שתפוחי האדמה יישארו שלמים ושהכרוב לא יתבשל יותר מדי.

מתבלים מלח, פלפל, אבקת מרק למי שחייב, ורסק עגבניות . טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש .

מומלץ להגיש את המרק עם כף של שמנת חמוצה במרכז הצלחת.

_

איתן קיזלר הוא שף המסעדה "אצל קיזלר" בחיפה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו