בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה מרקים כמו של סבתא

מרק עוף שלא צריך חג בשבילו, מרק אפונה ביתי ומרק שעועית ותפוחי אדמה. זמי שרייבר (ממסעדת סנדר) חוזר למתכוני המרקים הישנים עליהם גדל

5תגובות
מרק עוף עם קניידלך
בועז לביא

מרק עוף צח עם קניידלך – לא רק בפסח

מתכון למרק עוף צח

חומרים:

עוף שלם מחולק במשקל 1 ק"ג   
חצי קילו עצמות בקר   
2 גזרים פרוסים       
2 בצלים חתוכים גס
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות     
שמיר       
צרור פטרוזיליה   
צרור עלי סלרי    
שורש סלרי     
מלח ופלפל על פי הטעם

ההכנה:

בסיר גדול עם מים מבשלים את העוף והעצמות ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מסננים את המים ומוסיפים חדשים. מביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הירקות, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כ- 45 דקות נוספות. בסיום מוציאים את העוף והעצמות ומסננים את הירקות. ממשיכים לבשל את ציר המרק עוד כחצי שעה. משלימים תיבול.

לקניידעלך:

חומרים ל- 25 עד 30 יחידות

רבע ק"ג קמח מצה

4 ביצים

2 כוסות מים חמים

2 כפות שמן

מלח, פלפל לבן לפי הטעם

ההכנה:

לשים בקערה את כל החומרים עד קבלת עיסה אחידה.

יוצרים כדורים (בגודל של כדור פינג פונג).

כאשר מרק העוף רותח מניחים את הכדורים לבישול של כ- 10 דקות. יודעים שהם מוכנים כשהם צפים למעלה.

למי שלא חובב קיינדעלך מומלץ לאכול את המרק הצח יחד עם אטריות. כאשר המרק רותח מוסיפים חופן נדיב של אטריות למרק ולאחר 2-3 דקות מגישים חם.

מתכון למרק אפונה

חומרים:

2 גזרים מגורדים בפומפייה גסה

2 בצלים פרוסים או קצוצים

כוס  אפונה יבשה שהושרתה במים לילה שלם

כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

ענף סלרי

כף פטרוזיליה קצוצה

קורט שמיר קצוץ למי שאוהב

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

ההכנה:

מעבירים את האפונה היבשה לסיר מרק גדול עם מים ומניחים על הגז לבישול. במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הגזר המגורד וממשיכים לטגן עד שמשחים מעט. מעבירים את הבצל והגזר לסיר יחד עם השמן שנותר מהטיגון במחבת. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל כשעה וחצי. מוסיפים את אפונת הגינה הקפואה, את הסלרי, הפטרוזיליה והשמיר ומבשלים לכ-20 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ לאכול את המרק יום לאחר הבישול שכן הוא טעים יותר! מגישים לצד קרוטונים פריכים.

מתכון למרק שעועית ותפוחי אדמה

חומרים:

400 גרם (שתי כוסות) שעועית לבנה שהושרתה לילה שלם במים

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2  בצלים פרוסים לרצועות

3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

מלח

פלפל לבן

קורט פפריקה

3 כפות רסק עגבניות

שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

בסיר מרק גדול עם מים מבשלים את השעועית כשעה. במחבת מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הבצל והגזר יחד עם השמן שנותר מהטיגון לסיר המרק. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל את השעועית עד ריכוך. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים וממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים.  טועמים ומתקנים תיבול. מגישים לצד לחם טרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו