בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכונים

שלושה מרקים תאילנדיים שהגיע הזמן להכין בבית

המרקים הם חלק מעמודי התווך של המטבח התאילנדי והם נעים בין חמצמצות לחריפות. השף יניר גרין (מ"טייגר לילי") מציע שלושה מרקים שמתאימים בדיוק לימים הקרים

10תגובות
מרק טום סום
דודו בכר

חלב קוקוס חלקלק, למון גראס והרבה תבלינים ועשבים הם נקודת המוצא למרקים התאילנדיים המסורתיים. בניגוד למערב, במטבח התאילנדי המרק אינו מנה ראשונה קטנה פותחת תיאבון, שאחריה מגיעים שאר המאכלים והתבשילים, אלא מוגש לשולחן עם שאר המנות. ליתר דיוק, ארוחה תאילנדית אמיתית צריכה להיות מורכבת ממרק, צלחת קארי עם תבלינים, מטבל או רוטב מלווה בדגים וירקות.  אגב, באקלים הטרופי המרק אינו מאכל עונתי כמו אצלנו, אלא רכיב קבוע בארוחה, בכל השנה ובכל שעות היום. על כן, חובבי אוכל הרחוב התאילנדי לא יופתעו לקבל מרק חריף בשעות הבוקר החמות בבנגקוק.

לעתים, סלט מתובל עשוי להחליף את מנת הקארי ובהתאם המרק יכול לנוע בטעמיו על פי יתר המנות בארוחה, ממתקתק ועד פיקנטי, כשהעיקרון המנחה בכל הארוחה היא הרמוניה. הרמוניה של טעמים ומרקמים, בתוך המנה עצמה ובין יתר המנות בארוחה.

בתוך המטבח התאילנדי העצום והמשתנה מאזור לאזור ומחוז למחוז, לכל משפחה יש את המתכון האישי שלה למרק ג'ינג'ר וקוקוס או לקוטייאו. לטעמי, מתוך שפע המנות המייצגות את המטבח התאילנדי על אזוריו ומחוזותיו, שלושה מרקים עשויים להתיישב בדיוק רב על החך הישראלי הממוצע ואלו הם המתכונים שאציג היום. נכון, על מנת להכין אותם תצטרכו ככל הנראה ללכת לסופר או לחנות מזון המתמחה בחומרי גלם מהמזרח, אבל לא מדובר בסיפור גדול. מה שכן, לפני הכל - רצוי שיהיה לכם בבית ציר עוף בשביל ההתחלה.

מתכון לטום סום

מרק דגים תאילנדי חמצמץ, שבין יתר מרכיביו אפשר למצוא את הלמון גראס, הקפיר ליים, הגלנגל והתמרינדי. בחרתי בו שכן הוא מייצג בעיני את הצד החמצמץ של המטבח התאילנדי.

חומרים ל-4 מנות:

1 בצל לבן, חתוך לטבעות

5 יחידות קפיר ליים

1 גבעול למון גראס

1.5 ליטר ציר עוף

500 גרם פילה דניס נקי מעצמות

1 כף תמרינדי

5 כפות רוטב דגים

2 כפיות סוכר

5 יחידות גלנגל מושרות במים חצי שעה (ניתן להשיג בחנויות מזון)

12 פרוסות ג'ינג'ר (ג'וליינים)

150 גרם פטריות שמפניון חתוכות

4 כפות סויה

ההכנה:

עוטפים בנייר כסף את טבעות הבצל, הקפיר ליים והלמון גראס ומניחים על הגריל ל-10 דקות מכל צד.
מוציאים ומחממים בסיר את ציר העוף. מוסיפים את הבצל, הכפיר ליים והלמון גראס שהיו קודם על הגריל. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מבשלים כ-5 דקות נוספות (עד למוכנות הדג) ומגישים.

מתכון לטום קא

מרק על בסיס ציר עוף וחלב קוקוס. לאור זאת ובהיותו "פחות אגרסיבי" הוא נפוץ בעיקר לתיירים. בחרתי בו עבור הסועדים שמעדיפים את הטעמים העדינים יותר.

מרק טום קא
דודו בכר

חומרים ל-4 מנות:

1 ליטר ציר עוף

6 יחידות קפיר ליים

1 גבעול למון גראס (חתוך לחתיכות באורך של 4 ס"מ)

4 יחידות גלנגל, מושרות במים

500 גרם נתחי חזה עוף, מושרים בחלב קוקוס (למשך 5 שעות)

1/2 ליטר חלב קוקוס

2 יחידות עגבניות, חתוכות לרבעים

100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות

6 כפות רוטב דגים

4 כפות סויה

חופן כוסברה קצוצה

חופן טבעות בצל ירוק

2 כפות סוכר דקלים

ההכנה:

בסיר מביאים לרתיחה את ציר העוף, הקפיר ליים, הלמון גראס, הגלנגל ונתחי העוף.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים כ-10 דקות נוספות.
מעבירים לקערות הגשה. מומלץ להגיש לצד אורז לבן מאודה.

מתכון לטום גאי

מרק על בסיס ציר עוף ומשחת צ'ילי תאילנדי. בחרתי במרק זה כמייצג את החריפות התאילנדית.

טום גאי
דודו בכר

חומרים ל-4 מנות:

מעט שמן

100 גרם סלרי, קצוץ קטן

500 גרם פרגית, קצוצה בסכין

1 כף מלאה של משחת צ'ילי בשמן תאילנדית

1 ליטר ציר עוף עשיר

2 יחידות עגבניות, חתוכות לקוביות

2 כפיות סוכר דקלים קצוץ

4 כפות רוטב דגים

2 כפות סויה

חופן כוסברה קצוצה

6 עלי בזיליקום

לקישוט:

שום פריך

מעט בוטנים מטוגנים גרוסים

מעט שמן שומשום

דפי אורז מטוגנים

ההכנה:

בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הסלרי והפרגית הקצוצה עם רוטב הצדפות, עד להשחמה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
מעבירים לקערות הגשה. מפזרים את השום הפריך, הבוטנים, שמן השומשום ודפי האורז המטוגנים, ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו