שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכונים

שלושה מרקים תאילנדיים שהגיע הזמן להכין בבית

יניר גרין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק טום סום
טום סום צילום: דודו בכר
יניר גרין, שף אורח

חלב קוקוס חלקלק, למון גראס והרבה תבלינים ועשבים הם נקודת המוצא למרקים התאילנדיים המסורתיים. בניגוד למערב, במטבח התאילנדי המרק אינו מנה ראשונה קטנה פותחת תיאבון, שאחריה מגיעים שאר המאכלים והתבשילים, אלא מוגש לשולחן עם שאר המנות. ליתר דיוק, ארוחה תאילנדית אמיתית צריכה להיות מורכבת ממרק, צלחת קארי עם תבלינים, מטבל או רוטב מלווה בדגים וירקות.  אגב, באקלים הטרופי המרק אינו מאכל עונתי כמו אצלנו, אלא רכיב קבוע בארוחה, בכל השנה ובכל שעות היום. על כן, חובבי אוכל הרחוב התאילנדי לא יופתעו לקבל מרק חריף בשעות הבוקר החמות בבנגקוק.

לעתים, סלט מתובל עשוי להחליף את מנת הקארי ובהתאם המרק יכול לנוע בטעמיו על פי יתר המנות בארוחה, ממתקתק ועד פיקנטי, כשהעיקרון המנחה בכל הארוחה היא הרמוניה. הרמוניה של טעמים ומרקמים, בתוך המנה עצמה ובין יתר המנות בארוחה.

בתוך המטבח התאילנדי העצום והמשתנה מאזור לאזור ומחוז למחוז, לכל משפחה יש את המתכון האישי שלה למרק ג'ינג'ר וקוקוס או לקוטייאו. לטעמי, מתוך שפע המנות המייצגות את המטבח התאילנדי על אזוריו ומחוזותיו, שלושה מרקים עשויים להתיישב בדיוק רב על החך הישראלי הממוצע ואלו הם המתכונים שאציג היום. נכון, על מנת להכין אותם תצטרכו ככל הנראה ללכת לסופר או לחנות מזון המתמחה בחומרי גלם מהמזרח, אבל לא מדובר בסיפור גדול. מה שכן, לפני הכל - רצוי שיהיה לכם בבית ציר עוף בשביל ההתחלה.

מתכון לטום סום

מתכון לטום קא

מתכון לטום גאי

מרק טום קא
טום קא צילום: דודו בכר
טום גאי
טום גאי צילום: דודו בכר

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ