בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מרק חומוס מקסיקני

השף איתמר דוידוב (מטרז פזוס) הסתובב באזור העיר ווחאקה במקסיקו וגילה אוצר הטמון דווקא בגרגר הים תיכוני ולמד איך מכינים מרק חומוס מקסיקני

4תגובות
מרק חומוס וזעפרן מקסיקני
איתמר דוידוב מטרז פזוס

הפתעה. חומוס ומקסיקו. איך זה מסתדר? הרי החומוס הוא אחד הגידולים הים תיכוניים היותר מובהקים, אז מה לו ולמקסיקו? ובכן, התשובה היא פשוטה. גרגר הזהב הובא למרכז אמריקה על ידי הספרדים וכיום מקסיקו היא אחת מהמדינות המובילות בעולם בגידול חומוס. אמנם, השימוש בגרגירי החומוס לא הפך כה נפוץ כמו בישראל אבל הוא אהוב מאוד. ישנם אזורים במקסיקו בהם מתגוררת אוכלוסיית מהגרים מהמזרח התיכון המכינים ממרח הדומה לחומוס, אך אין המאכל שייך למטבח המקסיקני הנפוץ.

לפניכם מתכון שלמדתי להכין במקסיקו, בעיר האקזוטית ווחאקה באחד ממסעותיי באזור.

מתכון למרק חומוס וזעפרן - Garbanzos en amarillo
חומרים:

החומרים להכנת מרק חומוס וזעפרן

2 כוסות – (400 גרם) גרגירי חומוס יבש שהושרו למשך הלילה, אני קונה את גרגירי החומוס הקטנים ביותר מאחר וקליפתם דקה ועדינה.

10 כוסות – 2 ליטר מים להשריה

4 כוסות מרק עוף או ירקות (לא חובה)

1 בצל בינוני קלוף

2 שיני שום שלמות קלופות

1 בטטה מקולפת ופרוסה

1/4 כפית כמון שלם

6 שרוכי זעפרן מושרה בשלוש כפות מים חמים

2 עגבניות, רצוי מזן תמר, צלויות, חרוכות כמו לסלסה, מקולפות וקצוצות. ניתן להשתמש בעגבניות רומא משומרות שלמות.

מלח

אופציה להוספה: פלפל שאטה אחד או גואחיליו או קסקבל, או צ'ילי מתוק יבש, ללא גרעינים, מושרה במים למשך הלילה, יחד עם שריית החומוס.

ההכנה:

מבשלים את החומוס במי ההשריה עד שמתרכך. אפשר לבשל את החומוס ב-4 כוסות מרק עוף או ירקות צלול בנוסף למים.

משהתרכך החומוס, מסננים מהנוזלים, שאותם שומרים. מעבירים מחצית מהגרגרים ועוד חצי ליטר מנוזל הבישול, הבטטה הפרוסה לממחה וטוחנים לממרח חלק למשך שתי דקות במהירות בינונית. מעבירים את הממרח והחומוס השלם לסיר.

מחממים מחבת יבשה או גריל פחמים או פלאנצ'ה, לחום בינוני. קולים את הבצל לראשונה. אחרי חמש דקות מוסיפים את העגבניות השלמות, ואחרי רבע שעה את 2 שיני השום השלמות וקולים תוך כדי ליטוף, גילגול והעברה מצד לצד כדי שהירקות ישחימו באופן אחיד. הירקות צריכים להתקבל רכים מעט ופריכים עם נקודות חומות - שחורות. המשך הבישול שלהם יהיה במרק. מקררים.

קולפים וקוצצים את העגבניות (אני אוהב לסחוט מהנוזלים והגרעינים) את הבצל והשום ומוסיפים לסיר המרק. המקובל במקסיקו הוא להוסיף את החלקים החרוכים למרק.

מסננים את הפלפלים השרויים במים וקוצצים. אני מעדיף להשתמש בצ'ילי קסקבל ללא הקליפה או ובצ'ילי אנצ'ו קצוץ עם הקליפה. את שניהם ניתן להשיג בישראל.

מוסיפים את הזעפרן והכמון הקלוי לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15 דקות.

טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.

למתכוני מרקים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו