בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מרק ריבולטה טוסקני

ריבולטה הוא המרק הטוסקני המפורסם ביותר שהלכה למעשה מדובר בנזיד המורכב מירקות ולחם. השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) מציעה את הגרסה הירושלמית

5תגובות
מרק ריבולטה
אפיק גבאי

משמעות השם ריבולטה נגזרת מהמילה Reboiled מאחר שבמקור היו מכינים אותו על ידי חימום מחדש של מרק מינסטרונה או מרק ירקות אחר שנולד כמה ימים קודם לכן. יש למרק הטוסקני המפורסם מתכונים רבים, אבל הלכה למעשה מדובר במרק סמיך, או אפילו נזיד המורכב מירקות ולחם. על כן, אל תזרקו כיכר לחם שעמדה אצלכם בבית כמה ימים, היא תתאים למרק הזה בדיוק.

מתכון למרק ריבולטה

מרכיבים ל 6-8 מנות מרק:

250 גרם שעועית מכל מיני סוגים [שחורה, אדומה, לבנה] מושרת ללילה.

כיכר לחם בת כמה ימים פרוסה לפרוסות עבות מטוגנות בשמן זית.

שני ליטר מרק עוף או ירקות מסונן או מים

ארבעה גבעולי סלרי קצוצים

150 גרם סלמי טוב או נקניק שמן אחר

5 שיני שום

בצל סגול חתוך לקוביות

5 עלי מנגולד קצוצים

4 גזרים קלופים וחתוךכים לקוביות

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

צרור פטרוזיליה קצוצה

4 גבעולי בזיליקום (רק עלים)

גבעול טימין (רק העלים)

קופסת עגבניות מרוסקות או 4 עגבניות טריות מרוסקות

קופסה קטנה של רסק עגבניות

מלח ופלפל. 

ההכנה:

לאחר שהשריתם את השעועית במים למשך לילה, שטפו אותה תחת זרם של מים קרים.

קצצו שני גבעולים של סלרי, קצת שום, קצת נקניק והכניסו אותם יחד עם השעועית לסיר מרק העוף.

הביאו לרתיחה, כסו את הסיר והנמיכו את האש. בשלו כשעה (או יותר אם יש צורך) עד שהשעועית כמעט מוכנה. הוסיפו מים לכיסוי, אם יש צורך מידי פעם הורידו את הג'יפה שמצטברת למעלה עם כף רחבה.

החלו לטגן את הגזר, תפוחי האדמה, הבצל ואת הנקניק בשמן זית בסיר רחב.

לאחר כמה דקות הוסיפו את הירוקים וכשאלו מתרככים צרפו גם את העגבניות הקצוצות ואת רסק העגבניות.

המשיכו לערבב לאחר הרתיחה על אש בינונית.

כשבסיר השעועיות התרככו הוסיפו לתוכו את הירקות, ערבבו והמשיכו לבשל על אש קטנה למשך של כ- 40 דקות.

תקנו תיבול עם מלח ופלפל כדקה או שתיים לפני שאתם מכבים את האש.

לסיום:

סדרו בסיר חדש שכבת לחם מטוגן וכסו אותה במרק.

עשו עוד שכבה של לחם מטוגן וכסו אותה בעוד מרק.

צננו והכניסו למקרר.

לפני הגשה חממו את הסיר והגישו מיד.

למתכוני מרקים נוספים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו