מתכונים

ארבעה מרקים עם טוויסט ירושלמי

עולם המרקים הוא עצום בגודלו, אז למה שלא תתחילו לגוון? השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) לוקחת ארבעה מרקים קלאסיים ועושה להם טוויסט

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק דלעת ולחם דלעת
מרק דלעת ולחם דלעתצילום: אפיק גבאי
לירז שדה, שפית אורחת

בסביבת בני האדם, מעטים הם ונדירים האנשים שלא אוהבים מרק. מגוון המרקים שקיים נותן את האפשרות לכל אחד באשר הוא למצוא בקשת הרחבה הזאת את המרק שלו. ובכל זאת, בדרך כלשהי זה תמיד יוצא כך שבתוך האוסף הבלתי נדלה של מתכונים למרקים אנחנו חוזרים דווקא לאותם מרקים בסיסיים, שאנחנו מכירים ואוהבים. כי למי יש כוח לשבור את הראש?

כירושלמית, זה לא מאוד מפתיע למצוא את עצמך בערב קריר בחודש יולי מזמינה מרק במסעדה. על כן, אנחנו נדרשים עוד יותר להרחיב את המגוון ולחדש. בסופו של דבר, בזה טמון בעיני סוד הקסם של המרק והמהות האמיתית שלו היא בכלל בתוספת. שם נפתחת לנו הדלת לגוון, להפתיע ולחדש את אותם מרקים שעולים כל פעם מחדש על השולחן שלנו. מה למשל? המרק העגבניות הוא כבר בנאלי לגמרי, אבל הוא הופך את עורו כשהתוספת שלו היא טוויל סומסום שחור וזרעי אניס. או מרק דלעת פשוט ישנה את טעמו כשנכין לצדו לחם דלעת ריחני. בקיצור, תשקיעו בתוספת. המרק הוא רק תירוץ. בנוסף בחרתי שני מרקים קצת פחות שגרתיים כמו הריבולטה האיטלקי ומרק החצילים, שעם פרשנות מקומית שווים לגמרי את ההשקעה ויותירו רושם מעולה על האורחים שלכם.

למתכונים לחצו על הכותרות האדומות:

מרק עגבניות, שומר ועראק

מרק עגבניות שומר ועראק
מרק עגבניות שומר ועראקצילום: אפיק גבאי

מרק דלעת עם לחם דלעת

מרק דלעת ולחם דלעת
מרק דלעת ולחם דלעתצילום: אפיק גבאי

מרק חצילים וסנט מור

מרק חצילים וסנט מור
צילום: אפיק גבאי

מרק ריבולטה

מרק ריבולטה
מרק ריבולטהצילום: אפיק גבאי

לכל מתכוני המרקים ב"הארץ"

15 מקומות לשתות בהם מרק; המדריך השלם להכנת מרקים מוקרמים

מרק גונדי עם אורז
מנת חובה בכל ארוחה כמעט: הגונדיצילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ