בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שלושה מרקים הודיים קלאסיים לימי החורף

המטבח ההודי מנפק לא מעט תבשילים, נזידים ומרקים. השף ג'בד קארניי (ממסעדת אינדירה) בחר שלושה מרקים מתוך המבחר העצום שקולעים כמעט לכל טעם: מרק עדשים טבעוני או מרק קרם תפוחי אדמה פיקנטי ואפילו מרק עוף - הגרסה ההודית

4תגובות
פוטאטאו איסטו – מרק תפוחי אדמה וקרם קוקוס בסגנון דרום הודו
דודו בכר

פוטאטאו איסטו – מרק תפוחי אדמה וקרם קוקוס בסגנון דרום הודו

נזיד תפוחי אדמה קרמי ועשיר שהולך נהדר עם לחמי נאן, אורז לבן או אפילו לחם קלוי

חומרים:

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

בצל לבן קלוף וקצוץ

3 פלפלי צ'ילי ירוקים חריפים קצוצים

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

קופסת שימורים - קרם קוקוס

4 כוסות מים

כפית אבקת קארי

מלח- לפי הטעם

כף שמן קוקוס (או שומן צמחי אחר)

ההכנה:

מבשלים את תפוח האדמה, הבצל והצ'ילי הקצוץ בקרם הקוקוס ומעט מים עד ריכוך על אש בינונית.
מוספים עוד מים עד הסמיכות הרצויה, מוסיפים את אבקת הקארי, שמן הקוקוס ומלח לפי הטעם.
טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומכסים את הסיר. נותנים למרק לנוח למשך רבע שעה עד שטעמי הקארי נספגים בתפוחי האדמה.

מרק עדשים הודי - מאסור דאל

מרק עדשים הודי-  מאסור דאל
דודו בכר

 חומרים:

 ½ כוס עדשים ירוקות

בצל אחד קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל חריף אחד קצוץ

4 כוסות מים

כפית מלח

כף שמן צמחי לטיגון

כפית זרעי כמון גרוסים

כפית זרעי כוסברה גרוסים

½ כפית פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

ההכנה:

קולים את התבלינים במחבת ללא שמן עד שהטעמים משתחררים.

מוספים שמן ומטגנים את הבצל, הצ'ילי והשום עד הזהבה. מוסיפים את העדשים והמים ומבשלים למשך כחצי שעה עד ריכוך.

עם בלנדר ידני טוחנים גס את העדשים עד שהם נמעכות קלות. מוספים מלח לפי הטעם ומתקנים תיבול.

לסיום מוסיפים את מיץ הלימון, מכבים את האש ומגישים לצד אורז לבן או לחמים הודיים ופלחי לימון.

מרק עוף דרום הודי- צ'יקן ראסאם

מרק נתחי עוף גדועים על העצם, עשיר בטעמים ותבלינים. הבישול הארוך ממצה את הטעמים מתוך עצמות העוף. מוגש לרוב לצד קערת אורז לבן לליווי הטעמים והרוטב.

מרק עוף דרום הודי- צ'יקן ראסאם
דודו בכר

חומרים:

350 גרם נתחי עוף עם עצמות לבחירה – גדוע לחתיכות

עגבנייה קצוצה

בצל לבן גדול קצוץ

צ'ילי חריף אחד קצוץ

צרור גבעולי כוסברה קצוצה

½ כפית כורכום

מעט שמן צמחי לטיגון

תבלינים לטיגון

½ כפית תערובת מסאלה לעוף או תבלין קארי

כפית זרעי כמון גרוסים

כפית פלפל שחור גרוס

כפית צ'ילי אדום גרוס

6 שיני שום

ההכנה:

מבשלים את נתחי העוף, העגבנייה, הבצל, והצ'ילי עם כליטר וחצי מים והכורכום.

מביאים לרתיחה, טועמים וממליחים לפי הצורך. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה וחצי עד שטעמי העוף ייצאו מהעצמות החתוכות.

במקביל, במעט שמן מטגנים טיגון קצר את כל שאר התבלינים והשום על מנת למצות את טעמם. מוסיפים פנימה את הכוסברה הקצוצה, מערבבים בקצרה ויוצקים לתוך המרק המוכן.

מוסיפים את התערובת למרק הרותח, מערבבים היטב ומכבים את האש.

מגישים לצד אורז לבן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו