שלושה מרקים הודיים קלאסיים לימי החורף

המטבח ההודי מנפק לא מעט תבשילים, נזידים ומרקים. השף ג'בד קארניי (ממסעדת אינדירה) בחר שלושה מרקים מתוך המבחר העצום שקולעים כמעט לכל טעם: מרק עדשים טבעוני או מרק קרם תפוחי אדמה פיקנטי ואפילו מרק עוף - הגרסה ההודית

ג'בד קארניי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פוטאטאו איסטו – מרק תפוחי אדמה וקרם קוקוס בסגנון דרום הודו
צילום: דודו בכר
ג'בד קארניי, שף אורח

על אף שבתודעה שלנו הודו חקוקה כארץ חמה,  במטבחה העשיר מוצאים לא מעט תבשילים, נזידים ומרקים. הנה שלושה מרקים הודיים קלאסיים מאזורים שונים במדינה:

פוטאטאו איסטו – מרק תפוחי אדמה וקרם קוקוס בסגנון דרום הודו

נזיד תפוחי אדמה קרמי ועשיר שהולך נהדר עם לחמי נאן, אורז לבן או אפילו לחם קלוי

חומרים:

3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

בצל לבן קלוף וקצוץ

3 פלפלי צ'ילי ירוקים חריפים קצוצים

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ

קרם קוקוס (קופסת שימורים אחת)

4 כוסות מים

כפית אבקת קארי

מלח- לפי הטעם

כף שמן קוקוס (או שומן צמחי אחר)

ההכנה:

מבשלים את תפוח האדמה, הבצל והצ'ילי הקצוץ בקרם הקוקוס ומעט מים עד ריכוך על אש בינונית.
מוספים עוד מים עד הסמיכות הרצויה, מוסיפים את אבקת הקארי, שמן הקוקוס ומלח לפי הטעם.
טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומכסים את הסיר. נותנים למרק לנוח למשך רבע שעה עד שטעמי הקארי נספגים בתפוחי האדמה.

מרק עדשים הודי-  מאסור דאל
צילום: דודו בכר

מרק עדשים הודי - מאסור דאל

 חומרים:

 ½ כוס עדשים ירוקות

בצל אחד קצוץ

3 שיני שום קצוצות

פלפל חריף אחד קצוץ

4 כוסות מים

כפית מלח

כף שמן צמחי לטיגון

כפית זרעי כמון גרוסים

כפית זרעי כוסברה גרוסים

½ כפית פלפל שחור גרוס

מיץ מחצי לימון

ההכנה:

קולים את התבלינים במחבת ללא שמן עד שהטעמים משתחררים.

מוספים שמן ומטגנים את הבצל, הצ'ילי והשום עד הזהבה. מוסיפים את העדשים והמים ומבשלים למשך כחצי שעה עד ריכוך.

עם בלנדר ידני טוחנים גס את העדשים עד שהם נמעכות קלות. מוספים מלח לפי הטעם ומתקנים תיבול.

לסיום מוסיפים את מיץ הלימון, מכבים את האש ומגישים לצד אורז לבן או לחמים הודיים ופלחי לימון.

מרק עוף דרום הודי- צ'יקן ראסאם

מרק עוף דרום הודי- צ'יקן ראסאם
צילום: דודו בכר

מרק נתחי עוף עם העצם, עשיר בטעמים ותבלינים. הבישול הארוך ממצה את הטעמים מתוך עצמות העוף. מוגש לרוב לצד קערת אורז לבן לליווי הטעמים והרוטב.

חומרים:

350 גרם נתחי עוף עם עצמות לבחירה 

עגבנייה קצוצה

בצל לבן גדול קצוץ

צ'ילי חריף אחד קצוץ

צרור גבעולי כוסברה קצוצה

½ כפית כורכום

מעט שמן צמחי לטיגון

תבלינים לטיגון

½ כפית תערובת מסאלה לעוף או תבלין קארי

כפית זרעי כמון גרוסים

כפית פלפל שחור גרוס

כפית צ'ילי אדום גרוס

6 שיני שום

ההכנה:

מבשלים את נתחי העוף, העגבנייה, הבצל, והצ'ילי עם כליטר וחצי מים והכורכום.

מביאים לרתיחה, טועמים וממליחים לפי הצורך. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה למשך כשעה וחצי עד שטעמי העוף ייצאו מהעצמות החתוכות.

במקביל, במעט שמן מטגנים טיגון קצר את כל שאר התבלינים והשום על מנת למצות את טעמם. מוסיפים פנימה את הכוסברה הקצוצה, מערבבים בקצרה ויוצקים לתוך המרק המוכן.

מוסיפים את התערובת למרק הרותח, מערבבים היטב ומכבים את האש.

מגישים לצד אורז לבן

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ