מרק בצל פשוט וטעים

הקלאסיקה של הקלאסיקה: מרק בצל בהשראה צרפתית ובפרשנות מקומית. רק אל תוותרו על הציר

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק בצל
הארץ

כמות המנות: 5-6

דרגת קושי: קל

מצרכים:

1 ק"ג בצל חתוך לפרוסות
1.5 ליטר מים או ציר ירקות, עוף או בשר
יין לבן חצי כוס
טימין (טרי או יבש)
2 עלי דפנה
פלפל ומלח - לפי הטעם
שמן זית
כף סוכר

להקרמה:

גבינת מוצרלה מעורבבת עם מעט פרמזן לפי הטעם וכמות הסועדים או פרוסות גבינת אמנטל, פרמזן או גרוייר (כמספר הסועדים ולפי הצורך)

קרוטונים (לפי הצורך)

אופן ההכנה:

מאדים את פרוסות הבצל בסיר רחב על אש נמוכה עם כף סוכר במטרה לקרמל אותן. אחרי שהבצל הופך לשקוף מוסיפים חצי כוס מים רק כדי לרכך אותו. ברגע שמתאדים המים, מוסיפים מעט שמן זית וממשיכים באידוי בסך הכל כחצי שעה.

כשהבצל מתקרמל בצבע יפה, מוסיפים את היין ומערבבים ואחר כך את הציר או המים. מערבבים היטב. מתבלים בטימין ושני עלי דפנה, מלח ופלפל. מבשלים עד לרתיחה. מקפים את הקצף. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות על אש נמוכה.

מוזגים את המרק לקעריות שיכולות להיכנס לתנור. מוסיפים פרוסת גבינה שאוהבים לכל קערית. מעבירים לתנור שחומם ל-250 מעלות ל- 3-4 דקות ומוציאים מהתנור. מוסיף את הקרוטונים ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ