מרק בצל של שאול בן אדרת

זוכרים את המנה הקלאסית של מרק בצל שהוגשה מדי חורף במסעדת קימל? השף שאול בן אדרת חוזר אל המתכון ומחדש אותו

שאול בן אדרת, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק בצל של קימל
שאול בן אדרת, שף אורח

כמות המנות: 8

דרגת קושי: קל

מצרכים:

7 בצלים לבנים פרוסים גס לאורכם
4 כפות קמח
50 גרם חמאה
1 ליטר ציר עוף או בקר או ירקות (לפי הטעם)
1/2 ליטר יין אדום שאוהבים
2 כפות דבש
אלומת בוקה גרני (זר עלי טימין, מרווה, רוזמרין וכמה עלי דפנה קשורים יחד לאלומה אחת)
מלח ופלפל

להגשה:

מעט סלרי
קרוטונים
גבינת רוקפור/צפתית/צהובה מגוררת

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הקמח בסיר יבש עד שהופך זהוב/משחים.

2. מוסיפים את החמאה והבצלים. מאדים את הבצלים עד להזהבה ומוסיפים את ציר העוף/בקר/ירקות, היין, הבוקה גרני ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.

4. לפני ההגשה: קוצצים סלרי כולל העלים, מגישים את המרק עם כף סלרי קצוץ, קרוטונים וגבינת רוקפור/צפתית/צהובה מגוררות לפי הטעם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ