בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אדום וארומטי: מרקי עגבניות

אורז, קלמארי וערק הן רק שלוש תוספות למרק הסמיך, הארומטי והמנחם. שלושה מתכונים מגוונים למרקי עגבניות משובחים שעושים נעים בבטן

תגובות
מרק עגבניות של קפה גרג
באדיבות יח"צ

לאור הבוקר הסגרירי שהתעוררנו אליו, אפשר להכריז בוודאות שהחורף כבר כאן ובגדול. הרוחות שורקות, האספלט מלא בשלוליות והקור חודר לעצמות. אין הזדמנות טובה מזו להפשיר עם המחמם הלאומי - מרק עגבניות. עבור אלה מכם שחייבים את המנה האדומה שלהם לוהטת ומהבילה - מומלץ לדבוק בשני המתכונים הראשונים, אם תרצו להתחכם קצת יותר, לכו על גרסת הגספצ'ו הקרירה. כך או כך, זה הולך להיות יום טעים במיוחד.

» מבשלים לשבת אסאדו בתיבול חריף-מתוק
» מתכונים מנצחים עם פטריות
» כך תכינו עוגת סולת שתפתיע את כולם
» מתכון לספגטי עם כדורי בשר כמו באיטליה 

מרק עגבניות שומר ועראק
באדיבות השפית לירז שדה ממסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

מצרכים:
10 עגבניות בשלות חתוכות גס
3 שיני שום פרוסות
3 ראשי שומר - חתוכים לסלייסים
5 עלי טרגון
כוס עראק
ליטר מים
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. מטגנים שומר ושום בשמן זית עד לריכוך.
2. מוסיפים את העגבניות ואת הטרגון עד מיצוי של המיצים של העגבניות.
3. מוסיפים מלח ופלפל ואת המים מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד שעה בערך.
4. מוסיפים את העראק ומבשלים עוד רבע שעה.
5. מורידים מהאש וטוחנים.
6. במידה והמרק סמיך מדי אפשר להחזיר לאש ולהוסיף מים, במידה והוא דליל מדי מוסיפים כמה פרוסות לחם ישן וטוחנים. מומלץ להגיש עם טוויל שומשום פריך (לפי ההוראות בהמשך המתכון).

טוויל שומשום וזרעי אניס

מרכיבים:
250 גרם שומשום
1 ביצה
60 גרם חמאה מומסת או שמן
30 גרם סוכר
55 גרם קמח
10 גרם מלח
כף זרעי אניס

אופן הכנה:
1. מחממים תנור על 180 מעלות.
2. מקציפים ביצים עם סוכר.
3. מוסיפים חמאה, שומשום, קמח וזרעי אניס, ונותנים לבלילה לנוח 10 דקות לפני שעובדים איתה.
4. משטחים עם 2 ניירות אפייה לגובה של כ-חצי ס"מ ואופים 12 דקות.
5. מצננים ושומרים בקופסה סגורה עד ההגשה.

מרק עגבניות של בראסרי עין כרם
אפיק גבאי

מרק עגבניות עם אורז
באדיבות קפה גרג

מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גבעולים גדולים של סלרי אמריקאי, קצוץ
1 גזרים גדולים מקולפים וקצוצים דק
1/2 כף שום כתוש
1 קופסא עגבניות תמר מקולפות ומרוסקות
2 ליטר מים
40 גרם אבקת מרק עגבניות
אבקת מרק עוף, לפי הטעם
מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס
100 גרם אורז

אופן ההכנה:
1. מטגנים את ירקות השורש בשמן מעורב עם השום.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לאורז.
3.מבשלים כחצי שעה תוך ערבוב, מתקנים את התיבול ולקראת סוף הבישול להוסיף את האורז.

מרק עגבניות של קפה גרג
אסף לב

גספצ'ו - מרק עגבניות קר עם קלמארי
באדיבות השף אלרן בוזגלו ממסעדת אדום בירושלים

מצרכים:

לגספצ'ו:
10 עגבניות בשלות
קופסא גדולה של עגבניות איטלקיות קלופות
5 מלפפונים קלופים חתוכים לפרוסות
8 שיני שום
20 גרם זרעי כוסברה
20 גרם פלפל שחור
20 גרם  סוכר
100 מ"ל חומץ בלסמי
צרור גדול של נענע, בזיליקום, תימין וכוסברה קשור בחוט
1 ק"ג קרח

לקלמארי:
80-100 גרם קלמארי נקי לאדם
כוס חלב
כוס קרח
2 כפות קורנפלור
1 כף סומק
1 כף פפריקה מעושנת
מלח ופלפל
שמן לטיגון
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:
1. להכנת הגספצ'ו: מניחים את כל החומרים בקערה גדולה ומכסים למשך הלילה. ביום שלמחרת מסירים את צרור עשבי התיבול.
2. טוחנים במעבד מזון, מסננים דרך מסננת דקה ומתקנים את הטעם אם צריך.
3. להכנת הקלמארי: חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי 1 ס"מ. משרים בקרח וחלב לפחות לשעה (הנוזל צריך לכסות את הקלמארי, במידת הצורך כדאי להוסיף עוד נוזלים). מסננים ומייבשים קלות.
4. מצפים בתערובת של קורנפלור, סומק, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כ-20 שניות בשמן עמוק.
5. ממלאים צלחת עמוקה במרק הקר עד לחצי הגובה. מניחים במרכז קלאמרי ומקשטים בעלי בזיליקום.

גספצ'ו של מסעדת אדום ירושלים
שירן כרמל


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו