בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

המרקים הסודיים של המסעדות באשדוד

החל מהיום ולמשך שבוע, ירקחו מסעדות בעיר מרקים מיוחדים בעשרה שקלים. נגלה כאן מתכונים לשניים – מרק הדגים של פסקדו ומרק החצילים של עלמא. עבור השאר, כנראה תצטרכו להגיע לאשדוד השבוע

2תגובות
קערת מרק דגים של מסעדת פסקדו
גל זהבי

לקראת סוף החורף, 30 מסעדות באשדוד יוסיפו כל אחת מנת מרק מיוחדת וייחודית לה, למשך שבוע ימים ובעשרה שקלים בלבד. הנה מתכונים לשניים מהמרקים הללו – הראשון הוא מרק הדגים המבושם של מסעדת "פסקדו" והשני הוא מרק החצילים הטבעוני עם קרם הקוקוס של מסעדת "עלמא".

מרק דגים של מסעדת "פסקדו"

חומרים:

500 גרם דגי ברבוניה נקיים

6 גזרים

1 ענף סלרי נקי מעלים

3 כרישות בינוניות פרוסות

2 עגבניות חתוכות גס

500 מ"ל מיץ מעגבניות מגורדות

ענף טרגון

שמן זית

200 מ"ל יין לבן

ההכנה:

מכינים את ציר הברבוניה:  משרים את הברבוניות במי קרח לעשר דקות (הדם יוצא בקלות) ושוטפים אותן.

פורסים את הברבוניות בצורה גסה, מניחים בסיר גדול עם מעט שמן זית ומטגנים.

מוסיפים לסיר חלק מהירקות שברשימת המצרכים: 1 גזר, 1 בצל, 1 כרישה, 2 עגבניות וענף טרגון. מטגנים יחד עד לחריכה של הירקות

מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידוי האלכוהול. מוסיפים 1 ליטר מים.

מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-45 דקות.

טוחנים הכל היטב אמצעות בלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת צפופה.

מרכיבים את המרק: קוצצים לקוביות שוות, מעט גסות, את יתרת הירקות, ומטגנים יחד עד להזהבה.

מוסיפים את ציר הברבוניות, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 20 דק על אש נמוכה מאד.

מוסיפים את מיץ העגבניות, מבשלים במשך עשרים דקות נוספות ומסירים מהאש.

מרק חצילים בקרם קוקוס של מסעדת "עלמא"

מרק חצילים בקרם קוקוס של מסעדת "עלמא"
איל דיין

חומרים:

1 בצל סגול גדול, פרוס לרצועות

1 כרישה קטנה, פרוסה לרצועות

2 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות

סלרי, עלים

4 חצילים

1 קופסת קרם קוקוס

ההכנה:

חורצים את החצילים לאורכם וקולים אותם בתנור או על אש גלויה עד שהם מתרככים.

מוציאים את החלק הפנימי של החצילים ומניחים במסננת להגרת הנוזלים.

מחממים שמן זית בסיר גדול ומזהיבים את הבצלים והכרישה.

מוסיפים את הגזר, מבשלים מספר דקות על אש נמוכה עד לריכוך הירקות.

מוסיפים את החצילים ואת עלי הסלרי.

מבשלים עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.

מתבלים במלח ובפלפל.

מוסיפים קופסת קרם קוקוס ושתי כוסות מים ומביאים לרתיחה.

מבשלים במשך כחצי שעה נוספת.

טוחנים בבלנדר ידני, מתקנים תיבול לפי הטעם, ומגישים.

פסטיבל "סיפורי מרק" חל באשדוד בין התאריכים 8-14 לפברואר - לכל המסעדות המשתתפות ופרטים נוספים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו