בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מיפן ועוד הודו: ארבעה מתכונים למרקים אסיאתים ביתיים

במרחב הגדול שנע בין הודו ליפן אפשר למצוא לא מעט מרקים, השף ניק סאמדום ממסעדת "דלי אסיאתי" מציג ארבע גרסאות שאפשר להכין בבית

4תגובות
מרק ראמן
דודו בכר

המטבח של מזרח אסיה הוא עשיר ומגוון בטעמים, ובעל מסורת וטכניקות עתיקות יומין. אסיה, בהיותה היבשת הגדולה והמיושבת ביותר היא ביתם של תרבויות רבות, כאשר כל אחת מהן מוכרת באמצעות המטבח הייחודי לה.

בתוך המרחב העצום הזה, אפשר למצוא בכל מטבח כמעט גרסה כזאת או אחרת למרק שמקבל טיפול ממגוון חומרי הגלם, הנפוצים בו וביניהם - ג'ינג'ר, רוטב דגים, בצלצלי שאלוט, אצות, שום, שומשום, צ'ילי, סויה וטופו.

הישראלים אמנם נפתחו ברובם למטבח האסיאתי רק בעשורים האחרונים, ומהר מאוד הפכו אותו לאחד המטבחים האהובים והנפוצים בארץ, במסעדות כמו גם בבישול הביתי. אם בעבר להשיג חומרי גלם כמו דאשי או מיסו היה כרוך בלבקש מהדוד שטס לטוקיו להביא קצת במזוודה, הרי שהיום מדובר במשימה פשוטה יחסית ולא מעט מרכולים – אפשר למצוא ממחיות קארי ועד אצות קומבו, אז אל דאגה. על כן, הנה הם מתכונים לארבעה מרקים עם אלמנטים השאובים מכל מה שאנחנו קוראים בהכללה המטבח האסיאתי.

מרק מיסו יפני

מרק מיסו
דודו בכר

ביפן מגישים את מרק המיסו עם אורז לבן לארוחת בוקר מסורתית. מרק המיסו ידוע כמועדף על שושלת הקיסרות היפנית, אך הוא כל כך פשוט להכנה שלא צריך להיות בן אצולה על מנת ליהנות ממנו.

מרכיבים (3 מנות):

לציר מרק:

1 אצת קומבו גדולה

2 ליטר מים

2 כפות מיסו לבן

1 כף מיסו אדום

1/2 1 כפית דאשי

1/2 כפית מלח

להגשה:

1 כוס אצות וואקמה

1/2 כוס טופו רך חתוך לקוביות

1 בצל ירוק פרוס

ההכנה:

מרתיחים 2 ליטר מים ואצת קומבו גדולה ועם הרתיחה מנמיכים לחום בינוני.

מוסיפים מלח, מיסו לבן ומיסו אדום. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מניחים את קוביות הטופו ואת אצות הוואקמה בקעריות ההגשה ויוצקים מעליהן את המרק.

ניתן לעטר בבצל ירוק פרוס.

 

מרק טום קא

מרק טום קא
דודו בכר

טום קא מגיע מהמטבח התאילנדי הידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח ולעתים גם מר. המרק מבוסס על ציר דגים וחלב קוקוס, והיום במסעדות רואים אותו בשלל גרסאות - עם פירות ים, עוף, צמחוני או טבעוני.

מרכיבים (3 מנות):

לציר מרק:

1 ליטר ציר דגים (או מים או ציר ירקות)

1/2 כוס רוטב דגים

2 שיני שום

2 בצלי שאלוט

1 ענף למון גראס

1/2 צ'ילי אדום

5 עלי כפיר ליים

5 גלנגל

5 פטריות שיטאקה מיובשות

1 מכל חלב קוקוס

להגשה:

300 גרם רצועות חזה עוף צלוי (אפשר על הפלאנצ'ה)

1 כוס עגבניות שרי חצויות

1 כוס פטריות שמפניון פרוסות

ההכנה:

טוחנים בבלנדר את השום, בצלי השאלוט, למון גראס וצ'ילי אדום.

מרתיחים את הציר ורוטב הדגים.

מוסיפים את תערובת הבלנדר לציר, ומוסיפים את העלי כפיר ליים, גלנגל, פטריות שיטאקה וחלב הקוקוס.

מבשלים הכל יחד על חום בינוני כ-45 דקות.

יוצקים את המרק לצלוחיות ומפזרים מעל עגבניות שרי, פטריות ולבסוף את רצועות העוף.

 

מרק כתומים אסייתי

מרק כתומים
דודו בכר

המרק הכתום עשיר במרכיבים בריאים, ואורח קבוע במטבח הישראלי בעונת החורף. המתכון הזה הוא שילוב של המרק הכתום המוכר עם טוויסטים אסייתים.

מרכיבים (3 מנות):

לציר מרק

2 ליטר מים

1 ק"ג ירקות כתומים חתוכים לקוביות גסות - דלעת, בטטה, דלורית וגזר

3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות

5 שיני שום פרוסות

1/2 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד

1 ענף למון גראס טרי

1 גלנגל

2 כפות סוכר

1/2 כף מלח

1 כוס חלב קוקוס

1 כפית מחית קארי אדום

להגשה:

4 עלי כוסברה

אופן ההכנה:

מטגנים את קוביות הבצל עד שמתקבל צבע מוזהב.

מוסיפים לטיגון את הג'ינג'ר, השום ואת מחית הקארי. לאחר שהמחית מתבשלת מעט מוסיפים את הלמון גראס, הגלנגל והירקות ומטגנים קלות.

שופכים את המים ומתבלים עם סוכר ומלח.

מבשלים הכל יחד על חום בינוני, לאחר כ-40 דק' יש להוסיף את החלב קוקוס.

כאשר המרק מגיע להרתחה יש לטחון היטב את המרק בבלנדר.

אפשר לעטר את המרק עם עלי כוסברה בעת הגשה.

 

מרק ראמן יפני

מרק ראמן
דודו בכר

הראמן שנהפך בשנים האחרונות ללהיט מקומי בארץ, הוא למעשה מנת מרק אטריות יפנית. הגרסה הפופולארית שלה מורכבת מאטריות חיטה בציר בשר, ומעליו תוספות רבות ומגוונות. המרק מזוהה עם התרבות היפנית ולכל מחוז בארץ השמש העולה יש את הראמן הייחודי לו שמתבשל במשך שעות. כאן הבאנו גרסה מקוצרת, לפני כן תישלח אתכם לסיבוב בין מעדניות אסייתיות כדי לרכוש כמה חומרי גלם שאין בכל סופר.

מרכיבים (2 מנות):

למחית:

1 ליטר ציר עוף

3 כפות ממרח פלפלים אדומים

5 כפות מיסו לבן עם דאשי

1/2 כוס מחית הויסין

2 כפות סירצ'ה

לעוף:

70 גרם עוף טחון

2 שיני שום כתושות

2 כפיות סאקה

חצי כוס הויסין

כפית סויה

להגשה:

1 ליטר ציר עוף

1/2 כוס פטריות שיטאקה

1/2 1 כוס אטריות נודלס מבושלות

1/2 כוס אצות נורי פרוסות לרצועות

2 ביצים קשות

אופן ההכנה:

מערבבים בקערית נפרדת את מרכיבי המחית ומניחים בתחתית קערות המרק בהן נרצה להגיש.

מרתיחים את ציר העוף בסיר.

במחבת נפרדת מטגנים את שיני השום. לאחר שטוגנו קלות יש להוסיף את העוף טחון.

מוסיפים את הסאקה, ההויסין והסויה ומערבבים יחד עם העוף עד שיבושל היטב.

מגישים בקערות המרק עם ציר העוף, העוף הטחון והנודלס. מעל הקערה מניחים את פטריות שיטאקה, אצות נורי וביצה קשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו