בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מיפן ועד כאן: מתכונים למרקים עם טוויסט מהמזרח הרחוק

מרק בטטה ישראלי עם טאץ' תאילנדי, מרק מיסו בגרסה קלה, מרק תירס סיני או פריטו מיסטו בקארי אדום: השף דודי הרוש ממסעדת נגיסה עושה בלגן במטבח ומשלב בין המזרח הרחוק לים התיכון

תגובות
מרק דניס פריטו מיסו בקארי
מגד גוזני

המטבח האסיאתי הוא עצום בגודלו ועל כן הוא גם עשיר ומגוון בטעמים, במסורות ובטכניקות עתיקות יומין. אסיה, בהיותה היבשת הגדולה והמיושבת ביותר היא ביתן של תרבויות רבות, כשכל אחת מהן מוכרת באמצעות המטבח הייחודי לה.

הטעמים המגיעים מיבשת אסיה מורכבים ממגוון חומרי גלם ייחודיים שכמעט ולא מוצאים אותם בבסיס הבישול של יבשות אחרות, וביניהם - ג'ינג'ר, שום, שומשום, צ'ילי, סויה וטופו וכמובן שפע עשבי תבלין ירוקים.

הישראלים אמנם נפתחו ברובם למטבחי מזרח אסיה רק בעשורים האחרונים, אך מרגע שטעמו - אין זה פלא שהם התאהבו כל כך. בשנים האחרונות גם לא מאוד מסובך להכין מנות ממטבחי מזרח אסיה בבית, כשרבים מחומרי הגלם זמינים לרכישה במרכולים או בחנויות מתמחות. הנה כמה מנות שאני אוהב במיוחד לבשל:

מרק מיסו יפני

מרק מיסו
מגד גוזני

ביפן מגישים את מרק המיסו עם אורז לבן לארוחת בוקר יפנית מסורתית.

מרכיבים (4 מנות):

לציר מרק:

5 ליטר מים

1/2 שקית מחית מיסו לבן (מגיעה בדרך כלל באריזות של קילו)

1/2 1 כפית דאשי

1/2 כף מלח

3 כפות סוכר

להגשה:

1 כוס אצות וואקמה

1/2 כוס טופו רך חתוך לקוביות

1 בצל ירוק פרוס

ההכנה:

מרתיחים 5 ליטר מים ואחרי הרתיחה מעבירים לחום בינוני.

מוסיפים מלח, סוכר, דאשי ומיסו לבן. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מניחים את קוביות הטופו ואת אצות הוואקמה בקעריות ההגשה ומוזגים מעליהן את המרק.

ניתן לעטר בבצל ירוק פרוס.

מרק תירס סיני

מרק תירס סיני
מגד גוזני

אחד המרקים המזוהים ביותר עם המטבח הסיני בארץ מבוסס על ציר ירקות וקרם קוקוס, ניתן גם להגיש אותו בשלל גרסאות עם בשר בקר, עוף או טופו

מרכיבים (5 מנות):

לציר מרק:

3 ליטר ציר ירקות (אם אין - אז מים)

3 תפוחי אדמה

2 שיני שום

3 בצלים לבנים

1 פחית קרם קוקוס

800 גרם תירס (אפשר חבילה קפואה או משימורים) 

להגשה:

1 פלפל חריף

ההכנה:

טוחנים בבלנדר את השום והבצל.

מרתיחים את הציר ירקות.

מוסיפים את תערובת הבלנדר לציר, ומוסיפים את תפוחי האדמה, התירס וקרם הקוקוס.

מבשלים הכל יחד על חום בינוני כשעה.

מחלקים את המרק לצלוחיות ומפזרים מעל פלפל חריף פרוס דק.

מרק בטטה בין ישראל לתאילנד

מרק בטטה
מגד גוזני

מרק בטטה עשיר במרכיבים בריאים והוא אורח קבוע במטבח הישראלי בעונת החורף. המתכון שלי הוא שילוב של המרק הכתום המוכר עם חומרי גלם מהמזרח.

מרכיבים (5 מנות):

לציר מרק:

3 ליטר מים

1 קילו ירקות כתומים חתוכים לקוביות גסות - בטטה, דלעת ותפוח אדמה

3 בצלים לבנים חתוכים לקוביות

1/2 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר

1 ענף למון גראס טרי

1/2 כף מלח

1 פחית חלב קוקוס

להגשה:

4 עלי כוסברה

אופן ההכנה:

מטגנים את קוביות הבצל עד שמתקבל צבע מוזהב.

מוסיפים לטיגון את הג'ינג'ר. לאחר שהמחית מתבשלת מעט מוסיפים את הלמון גראס והירקות ומטגנים קלות.

מוסיפים את המים ומתבלים עם מלח.

מבשלים הכל יחד על חום בינוני, לאחר כ-40 דקות יש להוסיף את החלב קוקוס.

כאשר המרק מגיע להרתחה יש לטחון היטב את המרק בבלנדר.

אפשר לעטר את המרק עם עלי כוסברה בעת הגשה.

מרק אפונה ונענע

מרק אפונה ונענע
מגד גוזני

מרק אפונה מזוהה דווקא עם האזורים שלנו, במערב אסיה, אבל פה הוא משלב מצד אחד קרם קוקוס ועלי נענע טריים ומצד שני שומר טרי - מה שהופך אותו למעניין בהרבה. 

מרכיבים (4 מנות):

למרק:

3 ליטר מים

3 בצלים לבנים

3 יחידות שומר

4 שיני שום

1 שקית אפונה יבשה

1 פחית קרם קוקוס

1 כף מלח

1/2 צרור עלי נענע

להגשה:

עלי נענע

ההכנה:

מטגנים את הבצל והשומר עד להזהבה, מוסיפים לטיגון את שיני השום.

לאחר שמתבשלים קלות, מוסיפים את המים, קרם קוקוס לסיר ואת האפונה.

מבשלים מעט, מערבבים יחד את המרכיבים, וטוחנים היטב בבלנדר.

ממתינים כ-30 דקות עד אשר המרק מגיע להרתחה, מוסיפים את הנענע ומלח וטוחנים שוב.

אפשר לעטר את המרק עם עלי נענע בעת ההגשה.

מרק דניס פריטו מיסטו בקארי אדום

מרק דניס פריטו מיסו בקארי אדום
מגד גוזני

הקארי האדום מגיע מהמטבח התאילנדי הידוע בעיקר בשל שילובי הטעמים שבתבשיליו: חריף, חמוץ, מתוק, מלוח ולעתים גם מר. הפריטו מיסטו דניס נותן טוויסט של מרקם נגיס ודג נימוח שמשתלב מעולה עם הקארי החריף.

מרכיבים (5 מנות):

לרוטב הקארי:

4 כפות מחית קארי אדום

2 כפות רוטב אויסטר כשר

1 כף סוכר דקלים

8 שיני שום

3 כפות ג'ינג'ר מגורר

1 פחית קרם קוקוס

לדג המטוגן:

5 פילטים של דג דניס

1/2 שקית בלילת טמפורה

שמן סויה לטיגון

להגשה:

אורז לבן מאודה

ההכנה:

טוחנים בבלנדר את השום, הג'ינג'ר, סוכר הדקלים, מחית הקארי ורוטב האויסטר.

מעבירים לסיר גדול מערבבים יחד עם קרם הקוקוס מביאים לרתיחה ומורידים לבישול על אש בינונית עוד כ-25 דקות.

בינתיים מכינים את בלילת הטמפורה לפי הוראות היצרן.

מחממים את השמן ל-180 מעלות.

מצפים את הפילטים בבלילה ומטגנים עד הזהבה.

מוזגים את הקארי לצלוחיות ומניחים מעל את הדג המטוגן.

מגישים בליווי אורז לבן מאודה.

ירקות מוקפצים בקארי ירוק

מרק ירקות מוקפצים
מגד גוזני

הקארי הירוק החריף בשילוב עם הירקות הטריים (שמבושלים מעט) הוא מנה עשירה לצמחונים וטבעונים, אבל לא רק עבורם.

מרכיבים (5 מנות):

לרוטב הקארי:

4 כפות מחית קארי ירוק

שקית עלי תרד

חופן עלי כוסברה

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1 כפית מלח

2 בצלים לבנים

2 גמבות

1/2 כרוב לבן

1 פרח ברוקולי גדול

1 חבילה פטריות שמפיניון

1 חופן נבטים

להגשה:

אורז לבן מאודה

ההכנה:

טוחנים בבלנדר את הג'ינג'ר, התרד, הכוסברה ומחית הקארי.

מעבירים את התערובת שנוצרה בבלנדר לסיר, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד 25 דקות.

קוצצים את כלל הירקות (בצל, גמבה, כרוב, ברוקולי, פטריות).

מחממים ווק עם מעט שמן ומקפיצים עליו את הירקות. מוספים את רוטב הקארי הירוק ומבשלים כ-3 דקות.

מגישים בליווי אורז לבן מאודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו