מתימני ועד גונדי: ארבעה מתכוני מרקים ביתיים קלים

מרק קטניות עשיר ומזין, מרק תימני צלול או מרק שעועית עם בשר ואפילו גונדי: ארבעה מתכוני מרקים ביתיים של השף לירן גבאי מפלאפל גבאי

לירן גבאי, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק דנדוש
מרק דנדוש צילום: מוטי מילרוד
לירן גבאי, שף אורח

מרק דנדוש (מרק קטניות ללא שמן) (6 מנות)

מרק קטניות (שאפשר לטבען בקלות) ללא שמן, מזין ונותן מענה לאיזון הגוף לא רק למי שאינו אוכל בשר

חומרים:

חשוב: להשרות את הקטניות במים קרים למשך כל הלילה

4\1 כוס עדשים

4\1 כוס גריסים

4\1 כוס חיטה

4\1 כוס שעועית לבנה

4\1 כוס שעועית חומה

4\1 כוס חומוס

2\1 כוס סלרי קצוץ

2\1 כוס בצל בינוני קצוץ

2\1 כפית מלח

2\1 כפית פלפל

כפית כמון

2\1 כפית כורכום

2\1 כף שום כתוש

3 ליטר מים רותחים

ההכנה:

שוטפים היטב את הקטניות המושרות במים. מעבירים לסיר עם מים רותחים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסלרי, הבצל וכל התבלינים ומביאים לרתיחה נוספת. לאחר הרתיחה מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כשעתיים, עד לסמיכות המרק.

המלצת הגשה: ביצה קשה פרוסה בתוך כל קערה עם המזיגה.

מרק תימני (6 מנות)

בריא ומשביע עם חווייג' שמעניק חיזוק למערכת החיסונית בימים הקרים עם נוגדי חימצון ומקור לוויטמין e שמונע סוכרת

מרק תימני
מרק תימני צילום: מוטי מילרוד

חומרים:

קילו בשר שריר חתוך לקוביות

4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות

2 עגבניות מרוסקות או עגבניות מרוסקות משימורים

כוס סלרי קצוץ

כוס כוסברה קצוצה

כוס פטרוזיליה קצוצה

כף חוויאג'

4\1 כף כמון

מלח ופלפל

4 ליטר מים רותחים

ההכנה:

חותכים את הבשר לקוביות ומעבירים לסיר גדול עם המים הרותחים. מביאים לרתיחה, תוך הוצאת הקצף שנוצר. מנמיכים את האש, ומוסיפים את כל שאר החומרים (תפוחי האדמה והעגבניות, הכוסברה, הפטרוזיליה והסלרי) ומבשלים כשעתיים.

מרק שעועיות עם בשר (6 מנות)

מזין את הנפש ומחמם את הגוף בימים הקרים עם ניחוחות ילדות מבית אמא

חומרים:

מרק שעועית עם בשר
מרק שעועית עם בשר צילום: מוטי מילרוד

קילו בשר שריר חתוך לקוביות

כוס בצל קצוץ

כוס סלרי

כוס כוסברה

כוס פטרוזיליה

כוס רסק עגבניות

2\1 כוס עגבניות מגוררות

300 גרם שעועית לאחר השריה של לילה

3 כפות פפריקה מתוקה

2\1 כפית פלפל שחור

2\1 כפית מלח

כפית שום כתוש

4 ליטר מים

ההכנה:

מכניסים לסיר את הבשר ומבשלים אותו תוך הוצאת הקצף שנוצר מהרתיחה, מוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.

מרק גונדי (6 מנות)

מרק גונדי
מרק גונדי צילום: מוטי מילרוד

מרק פרסי אותנטי עם גונדי - אותן קציצות עוף עם חומוס טחון במרקם רך ונמס משביע ומחמם 

חומרים לקציצות:

2\1 ק"ג חזה עוף טחון

2\1 צרור פטרוזיליה קצוצה (חצי חבילה)

בצל בינוני קצוץ

4\1 כפות כורכום

4\1 כפית חוויאג' למרק

2\1 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

2 שיני שום כתושות

4\3 כוס קמח חומוס (רצוי קלוי טחון)

2\1 כוס קנולה

2\1 כוס מים

למרק:

3 ליטר מים

2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות

2\1 חבילת פטרוזיליה קצוצה

2\1 חבילת כוסברה קצוצה

2 שיני שום כתושות

4\1 כפית כורכום

4\1 כפית חוויאג' 

2\1 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה:

בסיר עם מים מבשלים את הגזר, תפוחי האדמה, פטרוזיליה, כוסברה, בצל, סלרי, ושום כתוש ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תבליני המרק, בוחשים היטב ומבשלים למשך 5 דקות.

עוברים להכין את הגונדי: בקערה מערבבים את כל מצרכי הגונדי לכדי עיסה הומוגנית.

טובלים את הידיים בקערת מים ויוצרים מן העיסה כדורים (כגודל כדורי פינג פונג).

מעבירים את הכדורים לסיר המרק ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות.

המלצת הגשה: לצד אורז.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ