בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק פטריות עם בצקניות (ושני פטנטים)

המון פטריות מיובשות הן סוד הקסם של המרק הזה. הן ועוד שני טריקים קטנים

תגובות
מרק פטריות
Satel22 | Dreamstime.com

המרק הזה נשען על הציר שלכם ועל שני פטנטים פשוטים: אחד הוא המון פטריות מיובשות פשוטות, והשני - המתכון הנפלא בפשטותו לבצקיות קטנות, של חברתי יהודית פוקס. ועוד משהו: השמנת החמוצה במתכון זה היא אופציה, אך מומלץ לא לוותר עליה.

עכשיו שימו לב: פטריות שמפיניון מיובשות נמכרות ברשתות השיווק בשקיות קטנות לאינטליגנטים ובמחירים מופלגים. כדאי ומומלץ לגשת לשוק הקרוב למקום מגוריכם או עבודתכם, למצוא את חנות התבלינים המקומית ולרכוש שם במשקל ערימה של פטריות שמפיניון מיובשות, ובהזדמנות זו - גם בצלים מיובשים במשקל. לאחסן בבית בצנצנות הרמטיות ולהשתמש בנדיבות באומלטים, מרקים ודברי מאפה. טעמן של פטריות מיובשות מרוכז, הן נגיסות ותורמות למרק.

חומרים:

6 כוסות מרק עוף או בשר מסונן

1 1/2 כוסות פטריות שמפיניון מיובשות

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

150 גר' פטריות טריות: שמפיניון, יער או פורטובלו, או תערובת

4-3 כפות אבקת מרק פטריות

לבצקניות:

קמח

מים

3 ביצים

אופציה:

שמנת חמוצה לקישוט

הכנה:

1. מחממים בסיר גדול ונוח את המרק המסונן.

2. שוטפים את הפטריות המיובשות, שמי יודע היכן נחו ומה דבק בהן.

3. פורסים דק מאוד את הפטריות הטריות.

4. מוסיפים את כל החומרים (להוציא השמנת החמוצה) למרק הרותח, מערבבים היטב, מבשלים עשר דקות.

5. בינתיים מכינים את הבצקיות, לפי שיטה אוסטרו-הונגרית מקסימה: טורפים את הביצים בקערה. משתדלים שחצאי קליפה אחת לפחות ייוותרו שלמים. עכשיו ממלאים חצי קליפת ביצה במים ומחשבים לכל ביצה חצי קליפה של מים. טורפים עם הביצים בקערה ומוסיפים קצת מלח. עכשיו מתחילים להוסיף לבלילה קמח, ולבחוש, עד לסמיכות של בצק עוגה בחושה: כלומר, בצק רך אך לא נוזלי.

6. מניחים פומפייה עם חורים גדולים על סיר המרק, מרביצים עליה כפות מבצק הבצקיות ומועכים אותן בגב של כף על הפומפייה, כך שהבצק יינגר פנימה דרך החורים. זה הכל. מבשלים 10 דקות.

7. מגישים, עם כף גדושה של שמנת חמוצה (אם רוצים) בכל מנה, ואם תזרו על הכל קצת עירית קצוצה - תיהנו יותר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו