בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

זה לא גספצ'ו: מתכון למרק עגבניות צונן

מתקינים אותו בבלנדר (אך קצת גם בסיר) והוא מכיל עגבניות ושום ובצל ופלפל - אבל שום ספרדי לא יאמץ אותו כמרק לאומי, עם תוספות כמו וודקה, פפריקה ושמיר

תגובות
מרק עגבניות קר

מתכון למרק עגבניות קר

המרק הזה צובר כוח במקרר וסופח משנה-טעם למחרת ההכנה, וגם יום אחריה. אפשר לקרוא אותו לסדר לפני שיחול עליו חוק התיישנות, ולהעניק לו ערבול נוסף בבלנדר אם הוא ממתין זמן רב להגשה, ויש גם גיוונים.

חומרים (ל-6 עד 8 כוסות):

2 עלי דפנה (לא הכרחי אך מוסיף המון)

2 מכלים (300 גרם) של עגבניות מרוסקות במיץ (מומלצות העגבניות של "טלי")

1 בצל אדום גדול, קלוף וקצוץ איך שיוצא

3 כפות שמן זית

1 כף גדושה אבקת מרק "בויון עוף" של קנור (אין תחליפים)

1 פלפל אדום גדול. רצוי קלוי, קלוף ומגולען

1 גבעול סלרי אמריקאי, חתוך קטן

כוס וודקה

2 כוסות עגבניות שרי ללא גבעול, חצויות

1 כפית מלח (או לפי הטעם)

2 כפות סוכר (או לפי הטעם)

1 כף שטוחה פפריקה טובה

1 כף שמיר קצוץ (או יותר)

1 כפית אבקת שום (או לפי הטעם)

להגשה: טבסקו

הכנה:

1. מחממים את השמן עם עלי הדפנה בווק או בסיר, מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא שקוף.

2. מוסיפים מכל אחד של עגבניות מרוסקות ואת אבקת ה"בויון". מערבבים, מבשלים 3 דקות.

3. אם הפלפל אינו קלוי, קוטמים את שני קוטבי הפלפל ומסירים בסכין חדה או בקולפן רחב כמה קליפה שרק אפשר. תתפלאו, זה אפשרי וקל. הקליפה הגסה אינה טובה לכלום, ומחבלת במרקם המרק. חוצים את הפלפל הקלוף, מגלענים וחותכים קטן.

4. מסלקים את עלי הדפנה ומשליכים. שמים בבלנדר את המרק החם, הפלפל, המכל השני של העגבניות, ואת כל יתר החומרים. מוסיפים כוס קוביות קרח ומערבלים יחד היטב. שומרים בקירור עד ההגשה. מגישים בכוסות או במרקיות, עם בקבוק טבסקו לשימוש אישי של האורחים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות

כתבות שאולי פספסתם

*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו