בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק עוף עשיר וחגיגי עם אטריות רחבות

האמא של מרקי העוף כמובן ממתכון של אמא

תגובות
רותם מימון

יש לכם מרקיות פורצלן או חרסינה בבית? למרק היפה הזה הן המתינו. שימו לב: כדאי להכין את הכמות הגדולה הזאת בסיר ענק, לסנן, להקפיא 3 כוסות מן הנוזלים ולהשתמש בהם לצלי הקורקבנים במתכון הבא.

לפני עשרים שנה עוד לא נפוץ בארץ שורש הזנגביל. תוספת שורש טרי כזה למרק עושה בו נפלאות, וחופן ירקות מיובשים מעשיר מאוד את טעמו. ומי חשב אז להניח את קלחי הגזר למעלה על כל רכיבי-הסיר, כך שייוותרו שלמים ויפים, ואפשר יהיה לשלוף אותם מהסיר ולחתוך באלכסון? ומי חשב אז להסיר את הבשר המבושל מן העצמות ולהניח כך בצלחות? ואיפה היו אז אטריות הביצים הרחבות של "בארילה"? הכל מתוך המתכון הנהדר שלפניכם.

חומרים לסיר גדול:

למרק:

עוף שלם חתוך ל-10 (אפשר גם לזרוק לסיר, כתוספת, נתח שפונדרה, מנוקה משומן חיצוני)

6 קלחי גזר

1 קלח תירס (אפשר קפוא)

1 שורש זנגביל פרוס

כמה גבעולי סלרי עם העלים שטופים וחתוכים קטן

1 פלפל ירוק בהיר, או פלפל מיובש, מגולען וקרוע ביד

1 כרישה שלמה - חצויה לאורך ושטופה, וחתוכה קטן

מלח ופלפל שחור, בנדיבות

3 גבעולי שמיר עם העלים

5-4 עלי דפנה

אופציה:

קלח כרובית (מהתפרחות מכינים תוספת אחרת) שטוף, חתוך קטן

להגשה:

1 חבילה אטריות ביצים רחבות של "בארילה" (Pappardelle al'uovo)

פטרוזיליה טרייה, קצוצה

הכנה:

1. כדי להחיש את הכנת המרק, מרתיחים מים - מלוא הקומקום.

2. שוטפים היטב את קלחי הגזר וקולפים אותם גס. שמים את הקליפות בסיר המרק הגדול, ואת הקלחים הקלופים שומרים בשלב זה במקרר.

3. שוטפים את נתחי העוף ומכניסים לסיר, יחד עם כל יתר החומרים - חוץ מהגזר והאטריות.

4. מניחים על כל החומרים שבסיר את קלחי הגזר השלמים, וממלאים את הסיר במים, שרק ילחכו את קלחי הגזר, ולא יכסו אותם.

5. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים להבה, מבשלים כשעה.

6. עכשיו יש קצת הפקה: מוציאים את קלחי הגזר בכף מחוררת, ומעבירים לכלי כלשהו.

7. מסננים את המרק לתוך קערה (אפשר בשתי נגלות). שולפים מהקערה את נתחי העוף - מעבירים לכלי נפרד. זה הזמן לקרר או להקפיא 3 כוסות מרק למען צלי הקורקבנים.

8. מועכים בחוזקה את הירקות שבמסננת, כך שיגירו עוד ועוד נוזלים וארומה לתוך המרק שבקערה. כשהירקות סחוטים עד תומם - זורקים אותם.

9. מפרקים את הבשר מעל עצמות העוף - שומרים בנפרד. חותכים את קלחי הגזר באלכסון לפרוסות דקורטיוויות.

01. לקראת ההגשה - מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. שמים בכל קערת-סועד פלחי גזר, אטריות, בשר עוף ופטרוזיליה טרייה קצוצה.

11. מחממים את המרק, טועמים, מתקנים תיבול ויוצקים על הקערות. מלכותי.

המרק הצלול הזה לא יתנגד שיבשלו בו כדורי-בשר, מבשר נקי, נטו, מעורב במעט בצל מטוגן ומתובל בהרבה פלפל שחור טחון.

ואולי זה הזמן לחידוש, כדורי בשר בנוסח יהודי איטליה: בשר עוף או בקר טחון עם הרבה פטרוזיליה, מלח, פלפל וחופן אורז שטוף היטב, שתופח ומתרכך במרק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו