אלוהי הכדורים הקטנים: המדריך להכנת מרק קובה

מתכונים למרקי קובה: סלק, דלעת וקובה חמוסטה של שלומי עקיבא, שף ובעלים של קובה גוטה טירת הכרמל והרצליה פיתוח, שחולק את הסוד הכמוס של פלא הקובה

שלומי עקיבא, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קובה חמוסטה
קובה חמוסטהצילום: רן פרנגי
שלומי עקיבא, שף אורח

החורף כבר כאן במלוא תפארתו, וזה הזמן להכין מרק מחמם, מנחם ומשביע. מרק קובה, על כל גרסאותיו וסוגיו, ללא ספק תמיד מסמן וי על שלוש הקטגוריות הנ"ל, ולמרבה המזל שלומי עקיבא, שף ובעלים של "קובה גוטה" החליט לחלוק איתנו את המתכונים לקובה שלו ולשלושה מרקים שיכילו את הכופתאות העיראקיות.

בצק הקובה (ל-6 מנות)

חומרים:

400 גרם בורגול (גרישה) 
100 גרם קמח 
300 גרם סולת 
חצי כוס שמן 
20 גרם מלח 
1 ליטר מים

הכנה:

1. משרים את הבורגול במים פושרים, עד שייספגו היטב.
2. פותחים את הבורגול עם הידיים, כלומר מפוררים אותו ומוסיפים את הקמח. 
3. מערבבים הכל ביחד מוסיפים את המים, ולשים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

המילוי לקובה

חומרים:

3 בצלים קצוצים
1 ק"ג בשר טחון
20 גרם בהרט
20 גרם מלח 
10 גרם פלפל שחור 

הכנה:

1. מטגנים את הבצל עד לשקיפות.
2. מוסיפים בשר טחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. 
4. מתבלים את הבשר עם בהרט, מלח ופלפל שחור.
5. מסננים את הנוזלים ומקררים את הבשר לפני שניגשים לעבודת המילוי.

הכנת הקובה: 

1. משמנים את הידיים, קורצים גוש בצק קטן ומגלגלים עד למצב של כדור אחיד בגודל של כדור פינג פונג. 
2. מחדירים את האצבע לתוך הכדור ומייצרים גומה. מתחילים לסובב תוך כדי הידוק הדפנות עד שיוצרים מעין קונכייה עם דפנות דקות במיוחד.
3. נוטלים מעט מהמילוי, יוצרים כדור קטן ומכניסים לתוך קונכיית הבצק. סוגרים את הבצק ומהדקים אותו היטב, על מנת שלא ייפתח בבישול. 
4. מגלגלים ומייצרים קובה עגולה יפה ואסתטית.

קובה דלעת
קובה דלעתצילום: רן פרנגי

מרק קובה דלעת

חומרים: 

3 בצלים גדולים קצוצים
חופן סלרי קצוץ
2-3 (או כף) שיני שום קצוצות
250 גרם (אפשר גם יותר) דלעת חתוכה לקוביות גדולות
80 (4 כפות) גרם מלח 
40 גרם (2 כפות או לפי הטעם) פפריקה מתוקה 
20 גרם (2 כפות או לפי הטעם) פלפל שחור 
3 כפות רסק עגבניות
3 ליטר מים

הכנה:

1. מטגנים את הבצלים עד לשקיפות.
2. מוסיפים חופן של סלרי קצוץ וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את השום הקצוץ ולאחר מכן מוסיפים דלעת חתוכה לקוביות גסות.
4. מתבלים את המרק במלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, רסק עגבניות.
5. מטגנים ופותחים את הכל בטיגון קל, לאחר מכן מוסיפים את המים.
6. לאחר שהמרק רתח והדלעת רכה מספיק, מביאים לרתיחה ומכניסים את הקובות לבישול של חצי שעה לפחות. הכל מוכן כשהקובות צפות מעל פני המרק.

קובה סלק
קובה סלקצילום: נופר לפיד

מרק סלק

חומרים:

3 בצלים גדולים קצוצים
8 סלקים חתוכים לקוביות
חופן סלרי
1-2 שיני שום קצוצות
80 גרם (4 כפות) מלח
40 גרם (2 כפות) פפריקה מתוקה
20 גרם (כף) פלפל שחור
כף רסק עגבניות
3 ליטר מים

הכנה:

1. מטגנים את הבצלים הקצוצים עד לשקיפות.
2. מוסיפים חופן של סלרי קצוץ וממשיכים לטגן.
3. מוסיפים את השום הקצוץ ולאחר מכן מוסיפים את הסלקים החתוכים לקוביות.
4. מתבלים את המרק עם מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, ומוסיפים כף רסק עגבניות. 
5. מטגנים ופותחים את הכל בטיגון קל, לאחר מכן מוסיפים את המים.
6. לאחר שהמרק רתח והסלק רך מספיק, מוסיפים מיץ לימון טבעי משני לימונים.
7. מנמיכים מעט את האש ומכניסים את הקובות לבישול של חצי שעה לפחות. הכל מוכן כשהקובות צפות מעל פני המרק.

מרק קובה חמוסטה

חומרים:

3 בצלים גדולים
1-2 שיני שום קצוצות
2 צרורות סלרי חתוכים גס
צרור גדול של עלי מנגולד
3 קישואים חתוכים לחצי
צרור עלי נענע
3 פלחי לימונים
מיץ משלושה לימונים
כ-2 כפות שמן
30 גרם כורכום
20 גרם כמון
40 גרם מלח
20 גרם פלפל שחור
3 ליטר מים

הכנה:

1. קוצצים את הבצלים ומטגנים עד לשקיפות עם כף שמן.
2. מוסיפים את השום הקצוץ ואת צרורות הסלרי החתוך.
3. קוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים אותם לסיר. מטגנים את הכל ביחד.
4. מתבלים את התערובת בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור ופותחים אותם בטיגון קל.
5. מוסיפים את המים ומביאים את המרק לרתיחה.
6. כשהמרק רותח מוסיפים את הקישואים, עלי הנענע, פלחי הלימונים ואת מי הלימון.
7. מביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את כדורי הקובה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך חצי שעה לפחות או עד שהקובות מתחילות לצוף.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ