בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

מרק שעועית מקסיקני

מתכון מצוין למרק עם שעועית, ירקות, גבינה ושמנת, עם אפשרות לחריפות

תגובות

מתכון מצוין עם שעועית, ירקות, גבינה ושמנת מתוך הספר (האהוב עלי במיוחד) "Gourmet Weekends", שבו קיבץ צוות המגזין האמריקאי "גורמה" את המתכונים החביבים עליו לסופי שבוע ולארוחות משפחתיות. כיום יש בארץ כל מוצר אפשרי הדרוש למרק,  בעיקר דרך "טרס פזוס", יצרני האוכל המקסיקני בישראל. המרק במקורו חריף, אך גם שונאי חריפות יכולים להתענג עליו: החליפו את פלפלי הצ'ילי בפלפל ירוק קצוץ.

חומרים:

1 בצל גדול, קצוץ

1 שן שום קצוצה

4 פלפלוני צ'ילי ירוקים, מגולענים וקצוצים (או פלפל ירוק רגיל, כנ"ל)

2 כפות שמן + 1/4 כוס שמן

1 כף אבקת צ'ילי חריף (או פפריקה טובה)

1 קופסת עגבניות משומרות קצוצות, כולל המיץ

2 קופסאות שעועית אדומה או שחורה משומרת

6 כוסות מרק (אפשר מרק ירקות מסונן, מרק עוף או מרק משקית)

6 טורטיות

50 גרם גבינת צ'דר, חתוכה לקוביות

לעיטור:

1/4 כוס שמנת חמוצה

3 כפות כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה

הכנה:

1. בסיר כבד וטוב או בסיר לחץ, מאדים את הבצל, השום והפלפל ב-2 כפות שמן על להבה נמוכה, תוך בחישה לפרקים, עד שיתרככו.

2. מוסיפים את אבקת הצ'ילי או הפפריקה, ומערבבים. מוסיפים את העגבניות הקצוצות (אפשר לקצוץ במעבד מזון), השעועית עם נוזלי השימור והמרק, ומבשלים 20 דקות.

3. בינתיים חוצים את הטורטיות ומניחים את החצאים זה על זה, חותכים לרצועות ברוחב חצי ס"מ.

4. מחממים את 1/4 כוס השמן בסיר נפרד, ומטגנים בו את רצועות הטורטייה, כמות קטנה בכל פעם, במשך 15 שניות או עד לצבע זהוב חיוור ומרקם פריך.

5. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר.

6. מכינים 6 קערות מרק, מחלקים ביניהן את טוגני-הטורטייה וקוביות הגבינה, יוצקים עליהן את המרק הלוהט.

7. מוסיפים לכל צלחת תלולית שמנת ובזיקה של כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה, או בצל ירוק. מגישים מיד.

ממרח שעועית שחורה
תומר אפלבאום


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו