שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

מרק ברוקולי וגבינת צ'דר

מתכון המשלב טעמי מרק נפלאים ויכול גם להיות המנה העיקרית

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

את המרק צ'אודר בנוסח זה פגשנו במסעדת Tugboat בנמל בות'ביי, והמתכון פותח על פי טעמי המרק הנפלאים. המרק הזה חורפי, אבל בעונות אחרות אפשר להפוך אותו למנה עיקרית. מה גם שהבישול עצמו קצר ומהיר.

מרק ברוקולי
צ'אודר ברוקוליצילום: אביעד הרמן

חומרים:

4 כוסות מים רותחים

1 כוס תערובת ירקות מיובשים

3 כפות אבקת מרק-עוף או בטעם עוף

4 כוסות של ברוקולי טרי או קפוא, קצוץ

3 כוסות חלב

1 כוס שמנת עמידה לקפה

1 כוס גבינת צ'דר (או טל-העמק) מגוררת

אופציה:

1 כוס קוביות פסטרמה הודו או עוף

30 גרם מרגרינה או חמאה

מלח ופלפל

הכנה:

1. מכינים מרק מהמים, הירקות המיובשים ואבקת המרק. כשהוא מגיע לרתיחה - מבשלים בו את הברוקולי, 20 דקות.

2. מערבבים חלב, גבינה ושמנת עמידה.

3. אם משתמשים בבשר - מאדים אותו במרגרינה ומוסיפים למרק. אם לא - מוסיפים את המרגרינה בלבד.

4. מכסים, ומבשלים עוד 15 דקות על חום נמוך. הטוב ביותר - לעשות זאת בסיר לאידוי כפול. טועמים ומתקנים תיבול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ