מרק הפועלים המנחם של לומברדיה

בבסיס המרק הלומברדי הרבה שעועית לבנה, מרווה, עגבניות, שום ולימון והוא מוגש על צנים שסופג מנוזליו. למרות השם, אין למרק כל קשר למחוז לומברדיה. אז מנין הוא מגיע ואיך מכינים אותו?

לאורה סצ'רדוטי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק לומברדי וברקע יין קיאנטי, גבינה, צנימים, שדעועים לבנה, מרווה ולימונים
לאורה סצ'רדוטי

המטבח האיטלקי מפורסם בכל העולם, גם היום אפשר שרבים עדיין מרדדים אותו לפסטה ופיצה, אולם מבחר המתכונים שמציע המטבח האיטלקי רחב ומגוון בהרבה. זה מטבח שמציע צוהר לעולם מלא ועשיר, לא רק בהיבט הקולינרי, אלא גם במובן ההיסטורי והתרבותי. מסורות שונות בתכלית מקושרות למחוזות שונים באיטליה, שהם כה שונים אחד מהשני - באקלים, בטריטוריה, בריבוד החברתי בין אזורים עניים או עשירים, בכל.

אנסה להתחיל את המסע הזה, במקום ובזמן, דרך המטבח שלי. בחרתי להתחיל במרק ממרכז איטליה, סיפור מעניין מאוד עומד מאחוריו.

מרק לומברדי

המרק הלומברדי הומצא בשנת 1890, עת בנו את קטע מסילת הרכבת שחיבר בין העיר פירנצה לעיר פאנצה (עיר במחוז אמיליה רומאניה). הפועלים שבנו את המסילה הגיעו במקור מלומברדיה. בסוף משמרות העבודה המתישות, כשכבר כל המסעדות באזור היו סגורות, החקלאים המקומיים הגישו לפועלים את המנה הזו, שהייתה ענייה מאוד אך טעימה להפליא.

כיום אפשר למצוא את המרק הלומברדי בתפריטים של מסעדות רבות, כמחווה למעשה ההיסטורי ותרומתו הצנועה להקמת המדינה. בשבילי באופן אישי, זה גם זיכרון ילדות נוסטלגי מאבי ז״ל, שהיה זה המרק האהוב עליו.

חומרים ל-6 מנות:

800 גרם שעועית לבנה (אפשר מהקפאה)

7 שיני שום

10 עלי מרווה

5 עגבניות שרי

10 כפות שמן זית

חצי בצל סגול קצוץ דק

כוס מיץ לימון טרי

12 כפות פרמזן מגורד

12 פרוסות מלחם מלא עם גרעינים

4.5 ליטר מים

מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

ההכנה:

לסיר בינוני, יוצקים 4.5 ליטר מים ואת השעועית, חמש שיני שום קלופות, חמש עגבניות שרי, בצל קצוץ ועלי מרווה. מערבבים ומוסיפים חמש כפות משמן הזית ומלח.

מבשלים על אש בינונית בסיר מכוסה למשך שעה וחצי.

הרכבת המנה והגשה:

קולים את פרוסות הלחם במצנם, מורחים אותן בשתי שיני השום הנותרות ומניחים שתי פרוסות בתחתית כל קערת הגשה.

יוצקים מהמרק עם השעועית (ללא עלי המרווה) בכל קערה, מוסיפים מעט מיץ לימון וגבינת פרמזן, מזלפים שמן זית ומפזרים עוד קצת מלח ופלפל בהגשה, אם רוצים.

למרות שמו, אין למרק כל קשר למחוז לומברדיה, מרק לומברדיצילום: מוטי מילרוד

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ