מרק בצל אגדי של ג'וליה צ'יילד

ג'וליה צ'יילד
ג'וליה צ'יילד
ג'וליה צ'יילד

מרק הבצל של ג'וליה צ'יילד מתוך ספרה הקלאסי "התמחות באמנות הבישול הצרפתי", שזכה במהדורות רבות ומצליחות. זה מרק קלאסי ומוכר שאפשר להכין עם תוספות שונות, אבל כאן מובאת גרסת המקור. הרעיון הוא של בישול אטי בשמן ובחמאה ורתיחה אטית ומתמשכת. קבלו אותו, מרק בצל צרפתי של ג'וליה צ'יילד.

מרק בצל צרפתי של ג'וליה צ'יילד

חומרים (ל-6-8 מנות):

5 כוסות של בצל לבן קצוץ
3 כפות חמאה
כף שמן
רבע כפית סוכר
3 כפות קמח
2 ליטרים (ציר) מרק בשר או מרק ירקות
חצי כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות קוניאק
להגשה: גבינת פרמזן וטוסטים

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל עם השמן והחמאה תחת מכסה סגור ולהבה נמוכה במשך רבע שעה.
2. מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומוסיפים מלח וסוכר.
3. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית, עד שהבצל נהיה חום.
4. מכבים את האש, זורים את הקמח ומערבבים.
5. מוסיפים את המרק, היין הלבן והקוניאק, ומבשלים תחת מכסה סגור במשך חצי שעה או יותר. מערבבים מפעם לפעם.
6. כשהמרק מוכן מוזגים לקערות, בוזקים פרמזן ומגישים עם טוסטים.

תגובות