בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לנטיפי בצק - שפצלה - ממכרים

מתכון פשוט לנטיפי בצק (שפצלה) - המצאה מענגת, מרכז-אירופית, המתקשרת בדרך כלל עם מרקים מדושנים או עם צלי בשר

2תגובות
שפצלי - נטיפי בצק
אביעד הרמן

נטיפי בצק (שפצלי) הם המצאה מענגת, מרכז-אירופית, המתקשרת בדרך כלל עם מרקים מדושנים מאוד בעונת שנה אחרת לגמרי, או עם צלי בשר-ציד, שברוטב שלו מוגשים הנטיפים. אבל לנטיפים האלה יש סגולה חשובה, נוסף לטעמם הבצקי והנפלא. מכינים אותם עם קערה וכף, בדקות ספורות. הם מתבשלים במים רותחים ומוכנים הרבה יותר מהר מפסטה, וכולם משוגעים אחר טעמם. כמו כן, המצרכים האקזוטיים הנדרשים הם מים, ביצה, מלח וקמח, והם גם מאכל שילדים ייהנו להכין וייהנו לצרוך.

אבל צריך שפצליה: לא, האקדמיה ללשון לא המציאה מלה זו, המציינת פומפייה עגולת-חורים שדרכה אפשר להעביר את הנטיפים האלה ישר לתוך מרק מבעבע. אפשר לרכוש מתקן כזה בחנויות המקצועיות: פור-שף, מר קייק, אמנות המטבח או גרובשטיין. המתקן נראה כפומפייה מלבנית עם ידיות שמתלבשות על סיר המים או המרק, וצריך גם מרית, פשוטה או מתוחכמת, שתסייע ללחיצת הבלילה אל תוך החורים כך שיינגרו אל המרק.

שפצלי - נטיפי בצק
דניאל צ'צ'יק

אך בינתיים נתקלתי בשפצלייה האולטימטיווית, שהיא, כמובן, הפשוטה ביותר לתפעול ולניקוי: כן, קונים אותה בפראג, בפרוטות, היא עשויה פלסטיק מוצק, קלה מאוד לאחיזה ומתלבשת על סיר בעזרת תפסים קטנים. היא נוחה גם לאחסון עשרת מונים יותר מן המתקנים המתכתיים המסורבלים לשפצלי, וגודל החורים שלה הוא בדיוק מה שצריך. אין על מה להתרגז: איש אינו משגר אתכם לפראג כדי לרכוש מתקן זה, אבל אם יש לכם סוף שבוע בפראג או בבודפשט, זו המתנה לעצמכם וליקיריכם. בינתיים אפשר גם לעבוד עם פומפייה שטוחה בתוספת מרית חזקה לדחיסת הבלילה אל החורים.

להלן מתכון אולטימטיבי לשפצלי של יהודית פוקס, שקיבלה מאמא שלה. פשוט עד גיחוך.

שמים בקערה:

1 ביצה (או שני חלמונים), קורט מלח, מים כתכולת חצי קליפת ביצה, קמח רגיל. כמה קמח? מוסיפים תחילה כמה כפות ובוחשים. אחר מוסיפים בהדרגה עוד קמח, כף אחר כף, ומערבבים עד שממש קשה לערבב והעיסה סמיכה מאוד. אם הכף אינה נעה בכלל בתוך העיסה, יש לדלל שוב במעט מים.

2. מנטפים את הבצק לתוך סיר מרק או מים רותחים. מוכן תוך דקה.



מתקן לשפצלי. עד לנסיעה לפראג תספיק פומפייה שטוחה



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו